promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elképesztő indulatok után Magyar Kupa-győztes a Vidi
Borítókép:  MTI/Koszticsák Szilárd
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A labdarúgó Magyar Kupa döntője főképp érzelmileg ellentétes félidőket hozott. A második, igen hevesre, olykor kifejezetten agresszívra sikerült félidejében a Vidi két gólt lőve megfordította a mérkőzést, s nyert kupát.

A labdarúgó Magyar Kupa döntőjében a Budapest Honvéd és a MOL Vidi FC találkozott. Az első játékrészt alapvetően a Budapest Honvéd kontrollálta, többnyire a szélek felé terelve a játékot ellenfele védelme mögé tudott kerülni, egyúttal egy tizenegyes után megszerezte a vezetést. Míg a székesfehérvári együttes kaput eltaláló lövés nélkül hozta le az első negyvenöt percet – ez az adat sokat elmond. „A Vidi az első félidőben a pályán sem volt" – fogalmazott a lefújást követően Hajdú B. István.

A második félidő elején rögtön kettőt cserélt a Vidi. Jött Kovács és Hadzic, a székesfehérvári együttes pedig több mélyeségi befutást, nagyobb sebességet tett a játékba. Továbbá agresszívabban, több párharcot nyerve futballozott. Mindez a számokban is meglátszik: a második negyvenöt percben a Vidi többet lőtt kapura (persze, a nullát nem nehéz túlszárnyalni), és többet birtokolta a labdát. A keményebb játék több belemenést, összeszólalkozást, sárga lapot eredményezett.

És egy meg nem adott gólt, amelynek következtében több Vidi játékos lett mérhetetlen ideges, még a csapat vezetőedzője, Marko Nikolics is a pályára rohant, később tettéért el is küldték a kispadtól.

A Budapest Honvédról összességben elmondható, elfáradt a védekezésben, támadásban alig-alig jutott el ellenfele kapujáig. Gróf Dávid több nagy védést is bemutatott, nélküle több gólos vereséget szenvedett volna csapata.

A lényeg azonban, hogy a Vidi 0-1-s félidei hátrány után Šćepović és Hadzic 92. percben szerzett góljával  2-1-re verte a Magyar Kupa döntőjében a Budapest Honvédot.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás