promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Berlin érzelmesen búcsúzik kedvenc magyar mackónadrágosától
Borítókép:  Király Gábor egykori herthás csapattársával, Dick van Burikkal (AFP/Miguel Villagran)
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Haladás után a második legfontosabb klubcsapat Király Gábor életében a Hertha BSC. A visszavonult kapustól kedvesen búcsúztak a berliniek.

Király Gábor, a magyarok mackóalsós kapusa szerdán jelentette be visszavonulását. Többé nem játszik profi ligában, huszonhat év alatt 882 meccset játszott, ebből száznyolcat a válogatottban, mely magyar rekord. A Haladásból, szülővárosa csapatából megy nyugdíjba.

A kapustól második otthona, Berlin, és a város első számú csapata, a Hertha BSC is elköszönt. Twitteren egy spárgázós, mackóalsós fotóhoz a következőket fűzték:

„Kedvenc mackóalsósunk befejezte aktív pályafutását. Köszönet mindenért, Gábor. Ha bármikor vissza szeretnél térni hozzánk, nálunk mindig készen vár egy melegítő alsó.”

Király 1997 és 2004 között 198 mérkőzésen lépett pályára a Herthában, ahol legendaként tekintenek rá. De nem az első számú legendaként, az ugyanis Dárdai Pál, akinek 297 meccse van Hertha-mezben. Emellett 2015 óta a felnőtt csapat trénere volt, nyáron távozik a csapattól.

Király a Herthán kívül számtalan német és angol klubnál védett, de hosszú időt csak az 1860 Münchennél és a Crystal Palace-nál töltött el. A Hertha csütörtökön tette ki Facebook-oldalára a hírt, hogy nyári első edzőmeccsét a Palace ellen játssza augusztusban. Van rá némi esély, hogy a berliniek ezzel a tesztmeccsel Királynak akarnak majd kedveskedni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás