promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az Arsenal egyik legjobbja politikai okok miatt hagyja ki az Európa-liga döntőt
Borítókép:  MARIA JOSE SEGOVIA / NURPHOTO
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az Arsenal játékosa, Henrikh Mkhitaryan az örmény-azeri konfliktus miatt úgy döntött, hogy biztonsági okokból nem utazik el az Európa-liga fináléjára, Bakuba.

Az Európa-liga döntőjében május 29-én, Bakuban a Chelsea az Arsenal találkozik. Sok esetben a helyszín önmagában nem jelentene problémát. Ebben az esetben van egyrészről egy érdekes, másrészről egy szomorú jelenség. Az érdekes fele, hogy két londoni együttes utazik Azerbajdzsánba, stadionjaik közötti távolság pedig 40 perc tömegközlekedéssel – a könnyed átruccanás helyett tehát egy több ezer kilométeres túra következik.

A szomorú fele az, amit az Arsenal közölt honlapján, hogy a csapat egyik fontos játékosa, Henrikh Mkhitaryan nem lép pályára, mi több, el sem utazik a helyszínre. A háttérben politikai okok húzódnak. Az azeri szervezők jelezték, hogy nem garantálják a futballista biztonságát. Emiatt és az évek óta húzódó örmény-azeri konfliktus miatt Mkhitaryan úgy döntött, kihagyja a mérkőzést.

És még néhány apróság, amelyek nem igazán kedveznek az angol szurkolóknak:

  • Nincs közvetlen járat Londonból Bakuba.
  • Az oda vissza út költsége 2000 font körül mozog.
  • Mindössze 6000 jegyet kaptak az Arsenal és a Chelsea-szurkolói.
  • Ja, és a helyi repülőtér naponta maximum 15 ezer ember fogadására képes.

„Üzenet formájában jeleztük aggodalmunkat a jelenlegi helyzet miatt”

– áll a klub honlapján, amely egyúttal megjegyzi, ez egy olyan alkalom, amely ritkán adatik meg egy játékos karrierjében.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás