promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Csúfos hazai vereséggel zárta tragikus szezonját a Real Madrid
Borítókép:  A Real Madrid játékosai búcsúznak a Santiago Bernabéu közönségétől. Forrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A spanyol labdarúgó-bajnokság 38., záró fordulójában a Real Betis megverte a Real Madridot a Santiago Bernabéu Stadionban – egymás után másodszor.

Az utolsó fordulóban már tét nélkül léphetett pályára a Real Madrid. Az már korábban eldőlt, hogy a királyi gárda a harmadik helyen végez a La Ligában.

Ennek megfelelően a madridi alakulat francia vezetőedzője Zinedine Zidane kapuba állította a pletykák szerint eligazoló Keylor Navast, de szerepet kapott Marcelo, Luka Modric és Karim Benzema. A hazai számára a tétnélküliség rányomta bélyegét a találkozóra. Lassan csordogált a mérkőzés, Benzema és Marcelo volt a legaktívabb, de néhány Betis játékos is iparkodott, különösen a volt Barcelona- és Dortmund-labdarúgó, Marc Bartra. Ennek ellenére gól nem született az első félidőben.

A szünet után kialakult néhány madridi helyzet, ám a gólokat a sevillai együttes szerezte. Először egy sakk-mattra kijátszott akció végén Loren Morón szerzett gólt, majd negyed óra múlva érkezett Jese, aki megduplázta csapata előnyét.

Apropó, Jese. A labdarúgó volt csapata ellen talált be, ugyanis 2007 és 2016 között a királyi gárdát erősítette. Ennek megfelelően nem is ünnepelte meg a találatot.

A madridi játékosok próbálkoztak, ám átütő erő nem volt a támadásaikban, így vereséggel és egy harmadik hellyel zárták a szezont. A Betis győzelmének köszönhetően elérte a tizedik pozíciót a tabellán.

Érdekesség, hogy a sevillai csapat egymás után a második mérkőzését nyerte meg a Real Madrid ellen idegenben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás