promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rakaczki Bence emléktáblája már az új diósgyőri stadionban van
Borítókép:  dvtk.eu
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Rakaczki Bence, a Diósgyőr volt kapusa húsz évesen halt meg csontvelőrák következtében még 2014-ben. A szurkolók emléktáblát készíttettek a tiszteletére, melyet most az új stadion keleti oldalában helyeztek el.

Rakaczki Bence a klubhűség megtestesítője volt, amíg élt. A kapus Miskolcon született, végigjárta a korosztályos csapatokat a Diósgyőrben és a felnőtt csapatban is kapott négy meccset. A szurkolók lokálpatriotizmusa, lelkesedése, tehetsége miatt kezdték megszeretni. Ám 2012-ben csontvelő-rákot állapítottak meg nála. Elkezdték kezelni, s bár javulásnak indult, az állapota idővel romlott, és 2014 januárjában 20 évesen elhunyt.

A diósgyőri drukkerek és a klub összefogása révén e hét kedden emléktáblát helyeztek el az új stadion oldalában.

(Fotó: dvtk.eu)


A bronz öntvény már 2015-ben elkészült, az amigeleken.hu drukker portál beszámolója szerint a Rakaczki Bence Emléknapon a szurkolói torna nevezési díjaiból csináltatták. Azóta a diósgyőriek minden évben összehozzák az UTE Baráti Körrel a Bánka-Rakaczki emléktornát (Bánka Kristóf, a lilák játékosa 2005-ben 24 évesen halt meg szívproblémák következtében). 2015 szeptemberében a régi diósgyőri stadion falán helyezték el az emléktáblát, mely most elfoglalta új helyét.

Az új stadion keleti oldala, ahová a bronztábla került, a tervek szerint emlékhely lesz: a DVTK elhunyt játékosai, vezetői, jeles szurkolói előtt róhatja le itt mindenki a tiszteletét.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás