promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A világ egy legjobb hokisa ezúttal kesztyűvel villantott
Borítókép:  Jégkorongblog
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Alexander Ovecskinről eddig inkább a jégen látottak alapján tudtuk, hogy az egyik legjobb hokis a földön. Most a 2019-es vb-n a kispadon bizonyította, hogy a felé száguldó korongot is meg tudja szelidíteni, ha csapattársát kell megvédeni tőle.

Az oroszok hasítanak a 2019-es hoki vb-n, szerdán az olaszokat ütötték ki, 10-0-ra verték őket. A világ egyik legjobbja, Alexander Ovecskin természetesen a jégen volt, egy gólt lőtt és egy gólpasszt adott.

A háromszoros világbajnok repítette oroszok négy meccsükből négyet nyertek eddig, és a harmatos, csoportutolsó olaszok ellen sem az volt a kérdés, győznek-e, hanem hogy mennyivel. Ovecskin ezúttal új oldalát is megmutatta.

Történt, hogy az egyik orosz ütőjéről egy passzt követően magasra pattant a pakk, amely az orosz kispad felé vette az irányt. Láttunk már ilyenből súlyos sérülést, sürgős fogplasztikát orrtöréssel spékelve. A Washington Capitals csillaga azonban fantasztikus reflexszel lekapta a levegőből a korongot, mely teljes erővel eltalálta volna Jevgenyij Dadanovot. Pedig nem kapuskesztyűben volt, melyet erre a célra terveztek.

Dadanov kőkemény hokishoz méltó módon nem csinálta össze magát, megmosolyogta az esetet, míg Vorobjov szövetségi kapitány szintén elismerő mosollyal nyugtázta, hogy vész esetén Ovecskint akár a kapuba is vezényelheti.

Az oroszok, akik eddig 23 gólt lőttek és kettőt kaptak, szombaton a lettekkel talalálkoznak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás