Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Pécsi futballdrukkerek neki akartak menni a bírónak, megkapták „jutalmukat"

Pécsi futballdrukkerek neki akartak menni a bírónak, megkapták „jutalmukat"

Sport & Szabadidő

Pécsi futballdrukkerek neki akartak menni a bírónak, megkapták „jutalmukat"

Sport & Szabadidő

MTI 12:56

Csoportosan elkövetett rendbontás és további bűncselekmények miatt emelt vádat a Pécsi Járási Ügyészség 15 fiatal ellen, aki tavaly májusban egy pécsi futballmeccsen a pályára vonult, majd rendőrökre támadt – közölte a Baranya Megyei Főügyészség.

Még 2018 májusában rendeztek egy PMFC-Dabas NB III-as futballmérkőzést, amelynek tétje nagy volt, a hazai csapatnak ugyanis a feljutáshoz győznie kellett volna. Azonban a 92. percben a játékvezető a partjelző jelzésére – lesre hivatkozva – érvénytelenítette a pécsiek (elvileg győztes) gólját. És ekkor elszabadult a pokol. Többen a keménymagból felháborodtak a döntésen, ezért a hazai csapat kapuja mögötti „B szektorból" ismeretlenek pirotechnikai eszközöket dobáltak be a játéktérre, majd  leszakították a kerítés kapuját, majd „további, ismeretlenül maradt társaikkal" bementek a pályára.

Íme videón az eset:

Ennyivel azonban nem ért véget a „műsor". A nagyjából tizenöt-húsz fiatal szidalmazta a játékvezetőt és asszisztenseit, majd az öltözők felé indultak. Hangosbemondón többször is hiába szólították fel őket a játéktér elhagyására.  A Baranya Megyei Főügyészség vádirata szerint a szurkolók a klubházhoz mentek, hogy a játékvezetőket "felelősségre vonják", de a biztonsági őrök elállták az útjukat, így kimentek a stadionból. Ezután az egyesület székházának bejáratához vonultak, benyomták az egyik kaput, hogy bemenjenek. Időközben azonban rendőrök jelentek meg a helyszínen, így visszatértek az utcára. Ott a szurkolók folyamatosan szidalmazták a bírókat, a rendőröket, az egyik vádlottak belerúgott a mellette elhaladó rendőrautóba, a másik pedig felugrott a motorház tetejére.

Tetteikért felelnük kell. A Pécsi Járási Ügyészség ugyanis 15 fiatal ellen csoportosan elkövetett rendbontás és további bűncselekmények miatt emelt vádat.  A vádhatóság a többi között csoportosan elkövetett rendbontás, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság és rongálás miatt felfüggesztett szabadságvesztés és pénzbüntetés kiszabását indítványozta, valamint azt, hogy a vádlottakat tiltsák el sportrendezvények látogatásától.

Borítókép: bama.hu / Laufer László