promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Csak a szokásos: a Mercedes megint elverte a Ferrarit
Borítókép:  Balról jobbra: Lewis Hamilton, Valtteri Bottas, Sebastian Vettel. Forrás: AFP/Lluis Gene
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Mercedes a Forma 1-es Spanyol Nagydíj szombati időmérő edzését is lerendezte házon belül.

Bár valószínűleg a világ Forma 1-es részét nem érdekli, de itthon jelentős változások történtek a spanyolországi futam időmérő edzése előtt. Ahogy mi is beszámoltunk róla, a nap folyamán – a helyszínről közvetítő – Szujó Zoltán vette a kalapját. Részletek az alábbi cikkben:

A Barcelona melletti pályán nem sok érdemleges dolog történt. Ahogy az eddigi futamokon már megszokhattuk a Ferrari csak üldözni tudja a Mercedest.

A német istálló finn pilótája, Valtteri Bottas nyerte a Spanyol Nagydíi időmérő edzését, így vasárnap ő indulhat az élről. A 29 éves versenyzőnek ez az idei harmadik pole-ja, összességében már kilencnél jár.

Mellőle csapattársa, a címvédő és ötszörös vb-győztes brit Lewis Hamilton startolhat, utánuk következik a Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel.

A Mercedes fölénye változatlanul megkérdőjelezhetetlen, Bottas ráadásul most jobbnak tűnik Hamiltonnál, miután sorozatban harmadszor győzte le az időmérőn a brit címvédőt, és a spanyol pályán is több mint hattized másodperccel volt gyorsabb csapattársánál.

A dobogó alsó fokáért a szabadedzések és az időmérőn látottak alapján nagy eséllyel a Ferrari és a Red Bull pilótái küzdhetnek majd meg, Vettel mellől Max Verstappen rajtol, míg a harmadik sorból Charles Leclerc (Ferrari) és Pierre Gasly (Red Bull) indul egymás mellől.

A Spanyol Nagydíj vasárnap 15.10 órakor kezdődik.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás