promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Két klasszis dartsos majdnem összeverekedett a színpadon – videó
Borítókép:  Facebook/PDC
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Gerwyn Price és Daryl Gurney a darts Premier League legutóbbi fordulójában kis híján ölre mentek. Szikrázott a feszültség, biztonságiaknak kellett kezelni a helyzetet. Videó.

A dartsban a Premier League (PL) olyan, mint a fociban a Bajnokok Ligája, csak a legjobbak szerepelnek (a tíz legpengésebb dartsos), s a végén egy négyes döntőben dől el, hogy ki a legjobb. A finálé május 23-án lesz Londonban.

A két világbajnok, Rob Cross és Michael van Gerwen (ő háromszoros) már biztosította a helyét, mögöttük nagy a tülekedés. A PL 15. fordulójában Gerwyn Price és Daryl Gurney csapott össze, a meccs heves szóváltásba, lökdösődésbe, kevés híján verekedésbe torkollott.

Gurneyt talán az zavarhatta, hogy a dobás közbeni koncentráció idején Price beszélhetett, ami nem szokás, emellett, hogy őrülten ünnepeltette magát az egyik kiszálló után. Ahogy véget ért a mérkőzés (7-7 lett a vége), Gurney a hátat fordító walesi felé indult, s úgy tett, mintha leütné, majd szóváltásba keveredtek, s a kézfogás közben majdnem szétmorzsolták egymás tenyerét.

Ezután még volt egy kis kakaskodás, így a biztonsági emberek feljöttek a színpadra, és elválasztották egymástól őket. Dartsban azért nem sűrűn fordul elő ilyesmi.

Az Unibetnek a mérkőzés után így nyilatkozott Price:

„Hogy őszinte legyek, fogalmam sincs, mi történt, miért történt ez. Ő azt hiszi, én szándékosan beszéltem akkor, amikor ő dobott. Pedig csak magamat hergeltem, s ha így tudok jobban játszani, akkor csinálom. Nem azért, hogy őt zavarjam.”

A tavalyi darts Grand Slamen egy incidens miatt felfüggesztett büntetést szabtak ki Price-ra, szóval ott lebeg a pallos a feje felett.

„Azt gondolják, 1-2 hónapom van hátra a színpadon, úgyis eltiltanak majd. Nem tudom, hogy utaznak-e erre, de ha igen, nem fog sikerülni. 4-5 leggel kellett volna nyernem, ő viszont azt hiszi, neki járt volna a győzelem.”

Price úgy véli, valamiért nem szeretnek játszani ellene a riválisok, pedig úgy tűnik, épp ő az oka, hogy sűrűn alakulnak ki meleg pillanatok a tábla előtt. Az eltiltást már említettük, de a James Wade elleni PL-meccsen legutóbb például nem fogott kezet ellenfelével Price, úgy hagyta el a színpadot. Kétségtelenül ő az egyik legkevésbé kedvelt játékos, erről vele készített interjúnk során a legjobb magyar dartsos, Székely Penge Pál is beszélt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás