promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hiába a fellebbezés, érvényben marad a Chelsea kizárása
Borítókép:  Glyn KIRK / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A következő két átigazolási időszakban nem regisztrálhat új játékost a keretbe a Chelsea.

Ahogyan azt korábban megírtuk, a FIFA kizárta a következő két átigazolási időszakból a Chelseat. Ez azt jelenti, hogy az angol csapat 2020 nyaráig nem regisztrálhat új játékosokat a keretébe. Akkor megtörtént a fellebbezés, de hát hiába, mert a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség elutasította ezt.

A Chelsea már korábban érezte, hogy rezeg a léc, ezért gyorsan elcsaklizták még az ítélet előtt Christian Pulisicot a Dortmundtól. Egyértelmű, hogy Hazard pótlására szánják, aki nagyon úgy néz ki, hogy a szezon vége után elmegy a Real Madridhoz. A kékek persze megtehetnék, hogy megtartják erre a nehéz évre, de ha ezt beáldozzák, akkor már nem láthatnak belőle pénzt, mivel lejár a szerződése. Nehéz döntés előtt áll majd a klub, annyi biztos.

A Chelseanek már biztos a Bajnokok Ligáját érő hely a Premier League-ben, mivel az Arsenal sorozatban bukta el a meccseit, és a legutóbbi döntetlenjükkel bebiztosították a londoni riválisnak a negyedik helyet, még úgy is, ha bukják az utolsó meccsüket a Leicester ellen. Ha nem, akkor biztos bronzérmesek lesznek a Tottenham előtt, de ugyebár ez már nem igazán számít. Főleg úgy, hogy a záróforduló előtt a Chelseanek a Frankfurtot, a Tottenhamnek meg az Ajaxot kell legyűrnie, így inkább ott fognak magukból kiadni mindent.

Szóval igen, a BL-csoportkör megvan, de így nagyon nehéz lesz, hogy igazolás hiányában kell nekivágni a következő szezonnak, Hazard nélkül meg még nehezebb dolguk lesz. Megoldást persze sok szakértő lát abban, ahogy kollégám is leírta a cikkében, hogy a fiatalokat vissza kell építeni a keretbe erre az évre. Ez másképp nem is fog menni, mert ezzel a paddal nem fogja sokáig húzni erőnlétben a csapat. Rengeteg játékos van kölcsönben, akikben meg kell találni a lehetőséget.

Bár a Chelsea még a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz fog fordulni jogorvoslatért, de hát mindenki tudja, hogy ennek már lőttek. A FIFA szerint 29 esetben vétett a 18 éven aluli külföldi futballisták szerződtetésének szabályai ellen, illetve számos szabálytalanságot követett el a regisztrációs eljárásban.

Eddig ennek a döntésnek spanyol csapatok voltak az elszenvedői. Az Atlético Madridot és a Barcelonát anno kizárták, és volt egy döntés a Real Madrid ellen is, de hát ők sikeresen elérték, hogy ne legyen belőle büntetés.

A Chelseanek így 2020 nyaráig azokkal kell megoldania a szezont, akik maradtak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás