promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Áll a bál a Fradinál a Petrjak-ügy miatt
Borítókép:  Origo
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ami bizonyos, a jelenleg ferencvárosi Ivan Petrjak a Mol Vidi FC játékosa lesz a 2019-2020-as idényben. Mindez a hétvégén derült ki. Azóta mind a Ferencváros, mind az ukrán játékos ügynöke egymástól eltérő állásponton van. Most a klub vagy a játékos a hibás? Egyáltalán hibázott-e valaki, vagy csak egy teljesen természet folyamatról van szó?

Ha értelmezi nem is, de megkíséreljük összefoglalni azt, mi történt eddig a Fradi és annak ukrán játékosa, Ivan Petrjak ügyében. Az biztos, hogy nem egyszerű kiigazodni. Ami bizonyos, hogy az ukrán játékos a 2019-2020-as idényben a MOL Vidi FC játékosa lesz.

Amint az ügy bizonyosságot nyert, jöttek is az első megszólalások. Orosz Pál, az FTC vezérigazgatója arról beszélt a csakfoci.hunak, hogy Petrjak a Mol Vidi ajánlata után olyan fizetést akart, amit a Fradi nem akart megadni. Egyúttal jelezte, 

hónapok óta tárgyalásban állt a klubvezetés Hajnal Tamás vezetésével a Sahtar Doneckkel, folyamatosan mentek az egyeztetések, és révbe is értünk, hiszen a pénteki nap folyamán Tamás jelezte, hogy sikerült is szóban megállapodnunk az ukrán klubbal Petrjak átigazolásának pontos részleteiről. Természetesen a játékossal és a menedzsmentjével is folyamatosan egyeztettünk a személyes feltételeiről.

A menedzsment is megszólalt a kérdésben, Alekszandr Jakovenko játékosügynök elárulta a 24.hunak:

„Mi voltunk a kezdeményezők, mi kértük a klubot, hogy tegyen ajánlatot a Sahtarnak. Ez októberben meg is történt, ám a Sahtar nemet mondott. Aztán a Fradi márciusig meg sem mozdult, akkor viszont új ügynököket használva még sokkal rosszabb ajánlatot tettek le az asztalra, az ukrán klub pedig természetesen azonnal visszadobta azt.”

A Fradi vezetőedzője, Szerhij Rebrovot az M4Sport.hunak már arról beszélt, hogy a csapat megtette az ajánlatot a Sahtar felé, amely elégedett volt ezzel. A játékos azonban úgy döntött, hogy a Vidi ajánlatát fogadja el.

„Én beszéltem a Sahtarral, beszéltem Ivannal, de az ügynökök a Ferencváros és Ivan háta mögött előkészítettek egy szerződést, és ő azt aláírta. Ez nem szép dolog, de így döntött, majd az idő fogja megmutatni, hogy jó döntés volt-e vagy sem”

– tette hozzá Rebrov. Egyébként a hírek havi 40-50 ezer eurós havi fizetésről szólnak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás