promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Messi olyan, mint Hulk, ha felbosszantod, megfizeted az árát
Borítókép:  MIKEL TRIGUEROS / NURPHOTO
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Barcelona 3-0-s Liverpool elleni BL-győzelme után a világsajtó nagy része Messit élteti, egyben góljain ámul.

Amennyiben csak az eredményt vesszük mérvadónak, akkor úgy tűnhet, hogy a Barcelona magabiztosan győzött 3-0-ra a Liverpool ellen a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén. Pedig a két csapat statisztikailag nézve kiegyenlített találkozót játszott. A különbséget azonban Lionel Messi jelentette, aki két gólt szerezve, gyakorlatilag BL-döntőben lőtte együttesét.

A lefjúás után természetesen mindkét vezetőedző értékelt. A Liverpool trénere Jürgen Klopp arról beszélt, hogy fantasztikus mérkőzést játszott a két csapat, saját együttesét pedig dicsérte, egyúttal kiemelte:

„Amióta a klubhoz érkeztem, ez volt a legjobb mérkõzés, amit játszottunk, mégis kikaptunk 3-0-ra.."

Ernesto Valverde nyugalomra intett. Jelezte, hogy a Bajnokok Ligája előző kiírásában hasonló volt a helyzet, hiszen az AS Romához úgy utaztak a visszavágóra, hogy háromgólos előnyben voltak – mégis kiesés lett a vége (4-1 Barcelonában, 0-3 Rómában). Egyúttal szót ejtett Lionel Messiről is. Mint mondta, mindig meglepi őt, de nem tudja, hogy csinálja.

„Mindig akkor játszik a legjobban, amikor szükség van rá" - tette hozzá Valverde.

S, akkor maradjunk egy pillanatra Messinél. A világsajtó természetesen az argentin játékát, illetve 600. Barcelona mezben szerzett gólját emelte ki. Az ESPN szerzője, Mark Ogden például arról írt, hogy Messi olyan, mint Hulk, ha valaki felbosszantja, az megfizeti az árát. Egyúttal megjegyezi, ő volt az abszolút különbség a két csapat között.

A BBC pedig utánajárt milyen számok rejlenek Messi hatszáz gólja mögött:

  • Az első találatát 14 évvel ezelőtt, 2006. május 1-jén szerezte at Albacete ellen;
  • 683 mérkőzés kellett neki, hogy elérje ezt a gólmennyiséget, ez 0,9 gól/mérkőzés mutatót jelent
  • A 600 góljából 491-et szerzett bal lábbal, 85-öt jobb lábbal, 22-őt fejjel, illetve 2-őt egyéb testrésszel
  • Messi és Ronaldo is betalált mind a hat angol csapatnak, amely ellen pályára lépett. Igaz az argentin 14 góllal többet rúgott ezen csapatoknak, mint a portugál.
  • „Kedvenc" ellenfele a Sevilla, nekik 36 gólt rúgott, míg a Real Madridnak 26-ot.

A végén azért érdemes megemlíteni a Guardian szerzőjének, Barney Ronaynak írását, melyben arról értekezik, hogy az egyedülálló Messi emlékeztette Salah-t, ki a bal lábas művészek mestere.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás