promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Léleknyugtató győzelemmel kapaszkodik a magyar válogatott
Borítókép:  jegkorongszovetseg.hu
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A magyar férfi jégkorong-válogatott legyőzte a papíron leggyengébbnek titulált litván csapatot a kazahsztáni hoki világbajnokságon, ezzel két vereség után megszerezte első pontjait.

Azzal a Litvániával játszotta harmadik vb-meccsét a Nur-Szultani divízió I-es hoki világbajnokságon a magyar jégkorong válogatott, melytől 13 összecsapáson eddig csak egyszer kapott ki. Litvánia a divízió I/B-ből most jutott fel az A osztályba, papíron a hatos leggyengébb csapata volt.

A mieinknek úgy kellett a győzleem, mint egy falat kenyér, ugyanis Dél-Korea és Fehéroroszország ellen is kikaptunk, így a csütörtöki meccs tétje az volt, hogy ne merüljön fel a kiesésünk lehetősége.

Ennek szellemében korcsolyáztak a jégre honfitársaink, s igen hamar kifejezésre juttatták, nem lehet kérdéses a győztes kiléte. Bartalis egy nagyszerű kapáslövést követően, majd a kapuvas segítségével is betalált, ezután Kumaliauskas szépített emberelőnyben, Sofront állították ki.

A második harmadban nagy fölénybe kerültek a magyarok, Vas János lövése kijött a kapusról, Erdély Csanád kotorta be közelről. Majd Bartalis csapott le Armalis kapus rövid felszabadítására, középre passzolt, Sofron pedig a kapuba passzolt (4-1).

A záróharmadban tartotta az eredményt a magyar válogatott, volt számtalan helyzete is. Hári Jánost a végén egy keményebb szabálytalanság miatt még kiszórták 5 perc plusz véglegessel, de ez már nem osztott, nem szorzott. 4-1-re vertük Litvániát, ezzel „életben maradtunk”.

A lelátón zúghatott a hoki válogatott meccsein megszokott Érik a szőlő kezdetű nóta. No meg a Szép volt, fiúk!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás