Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Bringával megy haza meccs után a spanyol liga ifjú titánja

Bringával megy haza meccs után a spanyol liga ifjú titánja

Sport & Szabadidő

Bringával megy haza meccs után a spanyol liga ifjú titánja

Sport & Szabadidő

Gaba 12:42

A spanyol foci egyik kiemelkedő játékosa lehet hamarosan Ander Barrenetxea. A 17 éves szélső vasárnap lejátszotta soros meccsét a Getafe ellen, ám a média mégsem emiatt kapta fel, hanem azért, milyen közlekedési eszközzel jut haza.

A futballisták sokszor dög nagy kocsikkal járnak, a prímább bajnokságokban – például a spanyol foci ligában – a fizetések ezt lehetővé teszik, és muszáj elismerni: a kocsi majdnem mindenhol státusz szimbólumnak számít.

Persze ahogy máshol, a labdarúgásban is vannak kivételek. Emlékszem például, ahogy Tököli Attila, a 2000-es bajnokcsapat Dunaferr csatára gólkirályként is kerékpárral gurult be az újvárosi stadionba, és csendben jegyezte meg, őt nem igazán érdekli, ki, mit gondol az egészről. Van kocsija, de amíg az edző nem tiltja meg, hogy biciklivel járjon edzésre, addig azzal fog.

Most egy kicsit nagyobb halat fogott a média, aki kerékpárral jár, a spanyol első osztályú Real Sociedad játékosát, Ander Barrenetxeát, aki az első 2001-es születésű futballista, aki bemutatkozott a bajnokságban. 

A baszk játékosnak bal szélsőként eddig hat meccse van a spanyol ligában, ami nem nagy szó, persze csak akkor, ha nem nézzük az életkorát. 17 éves a Sociedad bal szélsője, aki a Getafe elleni vasárnapi mérkőzésen 91 percet kapott a pályán. Csapata 2-1-re győzött, az ifjú titán bement az öltözőbe, letusolt, felöltözött, majd közösségi kerékpárra pattant, és hazament.

Nem tud kocsival járni, mert a béréből talán már most telne rá, nincs még jogosítványa. Nemsokára a volán mögött is eljön az ő ideje, még nincs érettségije, de a La Ligában már hat meccse van.

Borítókép: Twitter/La Liga