promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Impotens volt támadásban a magyar válogatott
Borítókép:  Facebook/Magyar Jégkorong Szövetség
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ahogy a tavalyi, hazai rendezésű divízió I-es jégkorong vb-t, a kazahsztáni tornát is két vereséggel nyitotta a magyar jégkorong válogatott. A fehéroroszok elleni 3-1 fáj, főleg azért, mert a roppant erős ellenfél ellen mezőnyben nem játszott alárendelt szerepet a nemzeti csapat.

A divízió I-es hoki világbajnokság számunkra egyelőre nem sok örömöt tartogatott. Kacagni, netán meghökkenni esetleg azon lehetett, hogy a kazahsztáni főváros, az egykori Asztana, ahol a tornát rendezik, az ország volt elnökéről, első emberéről, Nurszultan Nazarbajevről nevezték el (Nur-szultan).

A tavaly a legfelső osztályban bemutatkozó Dél-Koreától méretes pofont kaptunk hétfőn, az első mérkőzésünkön, kedden a fehéroroszok ellen lehetett ocsúdni.

Játékosaik egy része az orosz bajnokságban szereplő Dinamo Miszkben játszik, mely a most futó szezonban a nyugati főcsoport utolsó előtti helyén végzett, csak a Slovan Bratislavát tudta megelőzni. A fehéroroszok bivalyerősnek számítottak mindig, s most is a feljutásra esélyesnek.

Magyar helyzetek, lövések után az első harmadban szerencsétlen góllal szerzett vezetést az ellenfél. Egy kontra végén egy távoli lövést Vay Ádám zárt volna a kesztyűjébe, ám a pakk kipörögött belőle, épp Feoktistov elé, aki, mielőtt eltakarították volna a kapu elől, a hálóba pöccintett (0-1). Több kapura lövéssel, egy kihagyott emberelőnnyel és egygólos hátránnyal állt egy harmad után a magyar válogatott.

Sofron Istvánt 2 méterre az ellenfél kapujától bottal akasztották, de az újabb emberelőnyt sem tudtuk gólra váltani. Pedig tűz alatt tartottuk Krakauskas kapuját, többször is csak centikkel tévesztettük el. Sokkal aktívabbak, veszélyesebbek voltak a magyarok, mégis Lisovets lőtt gólt egy óriási kapu előtti kavarodás végén.

A meccsen három emberelőny, a vb-n összesen öt lejátszott harmad után mindössze egyetlen góllal álltunk, ami édeskevés. Tegyük rögtön hozzá, a tavalyi, hazai rendezésű világbajnokságon ugyanígy álltunk az első két meccs után (a kazahoktól 3-0-ra, az olaszoktól végül 3-2-re kaptunk ki).

A torontói születésű, fehérorosszá avanzsált Geoff Platt kettős emberelőnyből, hatalmas lövéssel zárta le végül a nyitott kérdéseket, 0-3. Vay szemmel sem tudta követni a föld-levegő rakétát.

Vay Ádám kapuból kicsúszása, és kesztyűs passza a meccs egyik nagy jelenete volt az utolsó harmadban, kár, hogy számunkra ez szerény vigaszt jelentett csupán. A becsületgólunkat Galló pöccintette be közelről, a kapus mellett elhúzva. A végén a kapust is lehoztuk, úgy támadtunk, de hiába, 3-1-re győztek a fehéroroszok. 

Csütörtökön 8.30-tól Litvánia ellen lehet javítani. 

A másik keddi mérkőzésen: 

Dél-Korea-Szlovénia 5-3

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás