promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az olaszok világbajnok legendája szerint ebben nem változott a futball
Borítókép:  Gao limeng / Imaginechina
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Franco Baresi az olasz válogatott és Milan legendás védője úgy véli, még mindig a minőségi játékosok döntenek.

A CIB Italia Focitábort ebben az évben is megrendezik, és ezúttal is tehetséges magyar gyerekek után kutatnak. Az olasz-magyar kezdeményezés idei nagykövete az olasz válogatott és az AC Milan legendás bekkje, Franco Baresi.

Húsz éves pályafutását (1977-1997) Milánóban eltöltő játékos Magyarországra látogatott a futballtábor miatt, s ha már itt volt, válaszolt az Index néhány kérdésére. Például arra, hogy miben változott szerinte a labdarúgás, azóta, amióta 1997-ben visszavonult.

„Bejött a közösségi média, az internetes dolgok, ezek a futballistákra is hatással vannak. Kisebb a kapcsolatuk a játékosoknak a külvilággal, kevesebb a személyes kötődés. Valamennyire eltávolodtak a játékosok a realitástól. A pályán viszont sokkal felkészültebbek a maiak. Az előkészületek aprólékosabbak, mindenki tud mindenkiről mindent, mindenki ismer mindenkit, de most is csak a minőségi futballisták döntenek. És a lényeg persze továbbra is a szórakoztatás" – mondta.

Arra a kérdésre, hogy kit tart utódjának, Sergio Ramost, Raphael Varanet (Real Madrid), Gerard Piquét (Barcelona), Milan Škriniart (Internazionale), Virgi Van Dijkot (Liverpool) és De Ligtot (Ajax) említette meg. Egyúttal jelezte, reméli, hogy a többi olasz csapat felér a Juventus szintjére, ugyanis szerinte szükség van egy versenyképes, többesélyes olasz bajnokságra. „Az európai kupákban enélkül nem javulhatunk fel" - tette hozzá.

De persze felmerült az örök kérdés: Messi vagy Ronaldo? 

„Nagyon nehéz. 10 éve rugdossák folyamatosan a gólokat mindenféle módon. Hasonlóak is, de különbözőek is, képtelenség választani közülük – válaszolt."

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás