Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Nagy pofont kaptunk Dél-Koreától a jégkorong-vb-n

Sport & Szabadidő

Promotions - 2019.04.29. 11:06

A Nurszultánban rendezett divízió I/A-s jégkorong-világbajnokság nyitómérkőzésén Dél-Korea 5-1-re verte a magyar válogatottat.

A magyar szurkolók Nurszultánban (korábban Asztana) sem hagyták magukra a válogatott tagjait, hiszen mintegy háromszár drukker biztatta a csapatot a Közép-Ázsiában.

A csapa t irányítása Majoross Gergely kezébe került, akinek segítője Szilassy Zoltán, mivel a szövetségi kapitány, Jarmo Tolvanen betegsége miatt nem utazhatott el Kazahsztánba.

Jól kezdte az első harmadot a magyar válogatott, ám a 16. percben elvesztették a korongot, jött a kontra, és már vezettek is a távol-keletiek. Szerencsére nem kellett sokáig szomorkodni, ugyanis Hári János 45 másodperc elteltével egyenlíteni tudott.

A második harmad eleje megint dél-koreai góllal indult, majd, hogy nagyobb legyen a baj: egy emberelőnyt tökéletesen használt ki a magyar válogatott ellenfele.

A záró húsz percben továbbra is hibát hibára halmozott a válogatottunk, és 41 másodperc alatt kapott két gyors gólt, amivel eldőlt, hogy sima vereséggel indul a világbajnokság.

A két együttes korábban 16 alkalommal lépett jégre egymás ellen: 12 magyar siker mellett egy döntetlen és három dél-koreai győzelem volt a mérleg. Az elmúlt három találkozóból kettőt is a távol-keleti válogatott nyert, legutóbb két éve, Kijevben 3-1-re.

A magyar csapat kedden a fehéroroszokkal találkozik, majd a litván és a szlovén együttessel mérkőzik, s végül a házigazda kazahok ellen zárja a vb-t. Az első két helyezett játszhat majd a 2020-as, svájci elit vb-n, az utolsó pedig kiesik a divízió I/B-be.

Borítókép: Forrás: videoblocks.com

Eredmény, 1. forduló:
Koreai Köztársaság–Magyarország 5-1 (1-1, 2-0, 2-0)

gól: Sin Sz. V. (16.), An (22.), Kim Sz. V. (29., 50.), Kim K. Sz. (49.), illetve Hári (16.)

Legfrissebb híreink

Vissza a főoldalra.
Mortal Kombat XI: jött, látott, és akár még győzhet is