promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Történelmi Mercedes-siker a Forma-1-ben
Borítókép:  Sebastian Vettel, és Lewis Hamilton gratulál Valtteri Bottasnak. Forrás: AFP/Alexander Nemenov
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Forma-1-es szezon negyedik futamát is egy Mercedes-pilóta nyerte, most történetesen a finn Valtteri Bottas lett a győztes.

A Forma 1-es vb-k történelmében még sohasem volt elő, hogy egy csapat a szezon első négy versenyén dupla sikert arrason, most a Mercedes megtette ezt a hőstettet.

Valtteri Bottas ötödik győzelmét érte el pályafutása során, mögötte az ötszörös világbajnok, és jelenleg is címvédő, Lewis Hamilton végzett. A harmadik helyre a német Sebastian Vettel ért be a tűzpiros Ferrarival.

Érdekesség, hogy büntetés miatt Kimi Räikkönen, Pierre Gasly és Robert Kubica is a bokszutcából kezdhette meg a versenyt, amelyen a rajtnál Bottas és Hamilton csatázott az első helyért, végül a finn sikeresen verte vissza a brit támadását. Ami kicsit megkavarta a verseny állóvizét, hogy a 8. helyről rajtoló Charles Leclerc a 11. körben már a negyedik helyen autózott.

A kerékcserékkel sem változott a sorrend, csak egyszer, amikor Leclerc átvette a vezetést, és olyan lendületesen versenyzett, hogy a Ferrari vezetői addig-addig halogatták a monacói bokszkiállását, míg rohamosan elkezdtek fogyni a gumijai, így a Mercedes mindkét versenyzője visszaelőzte. Végül a Leclerc a hatodik helyre ért vissza, és még egy előzést be tudott mutatni, és ő futotta a verseny leggyorsabb körét, így egy pluszponttal gazdagodott.

A hajrában Hamilton Bottas nyomába eredt, de nem volt esélye megelőzni csapattársát, aki egy ponttal átvette a vezetést a világbajnoki pontversenyben.

A Forma-1-es világbajnoki sorozat két hét múlva Barcelonában folytatódik.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás