promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Norvég válogatott játékost igazolt a Ferencváros
Borítókép:  Forrás: fradishop.hu
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A 25 éves kézilabdázó tagja volt a 2017-ben világbajnoki ezüstérmes norvég válogatottnak – írja a Ferencváros hivatalos honlapja.

A 25 éves norvég válogatott irányító, Emilie Christensen eddig csak Norvégiában szerepelt: 2013-ig a Tertnes Bergenben nevelkedett, majd négy évet töltött el a Glassverket csapatában játszott, mielőtt 2017-ben a Larvikba igazolt volna.

Christensen évek óta meghatározó tagja csapatainak, a Larviknak ő a csapatkapitánya, és klubjaival folyamatosan a Bajnokok Ligájában, illetve az EHF-kupában szerepelt. Előbbi sorozatban a 2016/2017-es és a 2017/2018-as idényben egyaránt 25, míg a mostani szezonban 22 gólt szerzett. 2017-ben a BL-ben a Larvik épp a Fradival közös csoportba került, a norvégok elleni mindkét meccset mi nyertünk, de Christensen összesen hatszor azért eredményes volt ellenünk.

A átékos legnagyobb sikere a 2017-ben a norvég válogatott tagjaként elért világbajnoki ezüstérem, emellett a két bajnoki bronzra, valamint az egy ezüstéremet szerzett. A 2016/2017-es szezonban megválasztották a norvég bajnokság legjobb irányítójának, miközben a csapata csak a hatodik helyen zárt – olvasható a honlapon.

„Emilie kiváló kézilabdázó, az előző években hazája bajnokságában, a válogatottban és a Bajnokok Ligájában is bizonyította képességeit, ezért örülök, hogy a Ferencvárosba igazol. Bízom benne, hogy gyorsan beilleszkedik az egyébként parádés egységet alkotó csapatunkba, és Kovacsics Anikóval, valamint Tóth Nikolettel együtt nagyszerűen megoldja majd az irányító posztot”

– mondta Bognár László, az FTC kézilabda szakosztályának ügyvezető igazgatója.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás