promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyar góllal, drámai meccsen verte a DAC a Slovant! Videó!
Borítókép:  fcdac.sk
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

DAC–Slovan összecsapást rendeztek szombaton Dunaszerdahelyen a szlovák foci liga felsőházának rájátszásában. A hazaiak hatalmasat küzdöttek, és Vida Krisztofer góljával legyőzték a listavezető pozsonyiakat. Videó!

A Dunaszerdahely–Slovan meccs a felvidéki magyar focidrukkerek legfontosabb mérkőzése, az anyaországból is komoly létszámban mennek drukkerek erre a párosításra.

Szombaton majdnem telt ház volt a rangadón a MOL Arénában, három magyar, Vida Máté, Kalmár Zsolt és Vida Krisztofer is a kezdőcsapatban kapott helyet.

A hazaiaknak az első félidőben több ízben is nagy szerencséje volt, a pozsonyi játékosok egyre-másra szórakozták el a nagyobb helyzeteiket. Majd jött Vida Krisztofer az 54. percben, és közelről a hálóba pofozta a labdát.

Három percre rá az addig is felettébb tompán futballozó Souleymane Kone összehozott egy tizenegyest és kiállíttatta magát. Martin Jedlicka kapus azonban nagy nyújtózással kivédte a büntetőt a Slovan-tábor előtt.

A DAC ezután kontrákból többször is veszélyeztetett, de nem tudott betalálni, ahogy a Slovan sem. A hazaiaknak a szerencsére is nagy szüksége volt a győzelemhez, de sokat is tettek érte. 1-0-s győzelmük arra volt elég, hogy a felsőházi rájátszásban 13 pontra megközelítsék az első helyen álló Slovant.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás