promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az FTC otthonában különös módon lett bajnok a Győr
Borítókép:  Kiss Éva is sokat tett a Győrért az FTC ellen (MTI)
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az FTC-nek és a Győrnek is van még miért küzdenie a női NB I bajnoki címét különös módon eldöntő zöld-fehér rangadó után. A Fradi kezében vott volt a lehetőség a büntetőknél...

Ha csak a hétmétereket belőtték volna otthon a Fradi játékosai, elnapolhatták volna az eddig száz százalékos győriek újabb, immár 15. bajnoki címének megszerzését a női kézilabda NB I-ben.

Persze a hétmétereseket sem könnyű csak úgy belőni,

főleg, ha olyan kapussal áll szemben a lövő, mint Kiss Éva, aki már az alkatával (magasságával, hosszú végtagjaival) is jelentősen behatárolja azt a területet, ahová érdemes lőni. A lövők tapasztalata sokszor az, hogy

egy ziccert könnyebb értékesíteni,

hiszen ott lendületből lehet érkezni, míg itt álló helyből, a ziccernél távolabbről kell próbálkozni. 

Az FTC–Győr meccsen a házigazdák összesen öt büntetőt rontottak el (Klubjbernek, Kovacsicsnak és Penának is meggyűlt a baja Kiss Évával), így végül 33-29-re kikaptak.

„Valóban, bután lőttük a büntetőket,

ezzel együtt nagyot harcoltunk, szívvel-lélekkel játszottunk. A második helyért küzdenünk kell még, négy pontra van még szükségünk hozzá, és meg is szerezzük azt a négyet” – mondta Elek Gábor, a Fradi trénere a meccs után az M4 Sportnak. 

A meccsen végig vezető Győr most még nem ünnepelheti ki magát,

bár 15. bajnoki címét már nem lehet elvenni. Ám a klub anyagi lehetőségei és játékosállománya alapján az igazán nagy kihívás a címvédés a Bajnokok Ligájában. Négyes döntő május második hétvégéjén, Budapesten!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás