promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A galíciai futballisten hatékonysága megközelíti Messiét
Borítókép:  Jose Ignacio Unanue / NurPhoto
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Iago Aspas játékának hatékonysága megközelíti Messiét.

A 31 éves Galícia autonóm régióban született Iago Aspas pályafutása nagy részét a Celta Vigo csapatában töltötte. Most pedig egyértelműen csapata megmentője. Amióta a támadó sérülése óta visszatért a kezdőtizenegybe, a Celta Vigo elkerült a kieséső zónából. Igaz, még nyugalomra nincs ok.

Iago Aspas ez év január 7-e és március 16-a között mindössze 27 percet töltött pályán, azt is csak csereként. Aztán március 30-án pályára lépett a Villareal ellen és azóta tíz gólból vette ki a részét: hatszor talált a hálóba és kiosztott négy gólpasszt.

Iago Aspas amikor nem volt tagja a kezdőcsapatnak, akkor együttese 64 százalékkal kevesebb gólt lőtt, 17 százalékkal többet kapott, illetve 76 százalékkal kevesebb pontot szerzett. Ráadásul azon a Wyscout statisztikán, amely azt nézte, hogy mekkora a különbség a lőtt gólok és az összesen elvárt találatok (xG) között a második helyen áll Lionel Messi mögött. (Az argenint 13,1-el, Aspas 8,7-el többet lőtt, mint „kellett” volna.)

A StatsBomb adatasora alapján továbbá látható Aspas hatása saját csapatára legalább olyan jelentőségű, mint Messié és a Barcelona esetében. Egy mérkőzésre vetített várható gólok, illetve gólpasszok több mint fele (54 százalék) Aspashoz köthetők, míg Messi esetében ez 61 százalék.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás