promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
30 métert zuhant a magyar síző, karcolás nélkül megúszta
Borítókép:  foto-webcam.eu
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Komoly síbalesetet úszott meg Ausztriában egyik honfitársunk húsvét hétfőn. Egy sziklafalba tévedt, és bár megpróbált kikeveredni onnan, kicsúszott, s jó 30 métert zuhant. Szinte karcolás nélkül vitték kórházba ellenőrzésre.

A Hóhatár Facebook-csoport közlése szerint egy magyar túrasíző csodával határos módon szinte karcolás nélkül megúszott egy hatalmas zuhanást az ausztriai Raurisnél húsvét hétfőn.

A helyi hegyimentők beszámolója szerint a síző a Raurisi-völgy végében lévő Kolm Saigurnnál ereszkedett le egy havas-sziklás részen, ám egy sziklafalba tévedt. Megpróbált lemászni, de kicsúszott, és mintegy harminc métert zuhant szabadesésben. Óriási szerencséjére hatalmas mennyiségű hó esett az utóbbi időben, így egy jókora hókupac volt a fal aljában, ebbe landolt. Emiatt komoly sérülés nélkül megúszta az esetet.

(Fotó: Bergrettung Rauris)


Egy közelben található vendégházból látták a történteket néhányan, akik hívták a hegyimentőket, ők pedig kimentették a bajba jutott sízőt. Biztonság kedvéért kórházba szállították, de gyakorlatilag egy karcolás nélkül megúszta az esetet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás