promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szegedi összeomlás a BL-ben, szinte elérhetetlenné vált a Final Four
Borítókép:  Forrás: Facebook
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Vardar Szkopje 31-23-ra legyőzte a MOL-Pick Szegedet a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén.

A szegediek keretéből végül Pedro Rodríguez, míg macedón oldalon Vuko Borozan-Christian Dissinger páros maradt ki a meccsre nevezettek közül – taktikai okokból.

A szkopjei Jane Szandanszki Arénában elképesztő hangulat uralkodott, helyszíni jelentések szerint sokkal több jegyet adtak el, mint a csarnok hivatalos befogadóképessége. 

A Vardar ennek megfelelően eksztázisban kezdte a mérkőzést, míg a szegediek pontatlan passzaikkal idegesítették edzőjüket, Juan Carlos Pastort, akinek időt is kellett kérnie. Azonban ez sem segített a magyar csapaton, hiszen a macedónok öt perc alatt négyet dobtak, és egyet sem kaptak, míg a vendégeknél egyszerűen nem akart összeállni a védekezés, és a kapusteljesítmény is hiányzott.

Ellenben a túloldalon a szerb hálóőr, Dejan Milosavljev parádés védésekkel tartotta lázban a közönséget, ennek ellenére a magyar bajnokcsapat a félidő végére egy 5-1-es sorozatot produkált, ami már egészen elfogadhatóvá tette az eredményt.

A második félidőben jött Marin Sego a szegedi kapuba, de a védekezés nem volt BL-szintű, így ő sem tudott segíteni a csapaton. A lett Dainis Kristopans, valamint a magyar csapat korábbi, a macedónok jelenlegi irányítója, a szlovén Stas Skube parádés játékot mutatott be, míg Pastor-legényei közül éppen a kulcsemberek mondtak csődöt (Bodó Richárd és Jorge Maqueda).

Az önkívületbe kerülő hazaiak egy 10-3-as (!) sorozattal zárták le a meccset, így a MOL-Pick Szegeden szinte már csak a csoda segíthet, hogy története során először ott legyen a kölni Final Fourban.

Szerdán lépett pályára a Veszprém, a mérkőzésüket az alábbi cikkben foglaltuk össze:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás