promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nem bírt a United a Cityvel a manchesteri derbin, döntőben a Lazio és a Bayern
Borítókép:  Jellemző momentum a Manchester United – Manchester City mérkőzésről. Fotó: AFP/Oli Scarff
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Három európai topbajnokságban is fontos mérkőzéseket rendeztek, igaz ebből kettő kupatalálkozó volt.

Európai összefoglalóinkat kezdjük a játéknap legfontosabb mérkőzésével a manchesteri derbivel, ahol a hazai pályán játszó United fogadta Guardiola City-jét.

A hazaiaknak egy roppant kellemetlen fiaskót kellett volna kijavítaniuk,

míg a City győzelmi kényszerben volt, ha visszakarta venni a tabella vezetését a Liverpooltól. Ennek megfelelően Ole Gunnar Solskjaer öt helyen változtatott csapatán,

míg a vendégek a bajnokesélyeshez méltatlanul idegesen és kapkodva kezdték a mérkőzést. Az első félidőben 2-1-re vezetett a City a helyzetek számát illetően – és ezzel mindent el is mondtunk az első 45 percről.

A második félidőben elején Bernardo Silva rúgott egy gólt, majd tizenegy perccel később Sané is beköszönt, ezzel pedig el is dőlt a derbi. A United nem tudott helyzeteket kialakítani, a Citynek meg tökéletesen megfelelt ez az eredmény, hiszen megint a tabella élére ugrott, és egy ponttal előzi meg a Liverpool-t. A Vörös Ördögök pedig már csak Fortuna segítségében bízva érhetnek oda a Bajnokok Ligáját jelentő helyek valamelyikére – három forduló van még vissza.

A Premier League másik szerdai mérkőzésén meglepetésre a Watford könnyedén verte 3-1-re az Arsenal-t:

Két kupatalálkozóról is szót kell ejtenünk: az egyiket Németországban, a másikat Olaszországban rendezték.

A Bayern München a Werder Bremen ellen lépett pályára, a tét a berlini kupadöntő volt. A meccsen a bajor sztárcsapat könnyedén került kétgólos előnybe (Lewandowski és Müller voltak a gólszerzők), ám a hazai zöld-fehérek negyed órával a vége előtt egy perc alatt kiegyenlítették a találkozót. Végül a meccset csak egy büntetővel tudta behúzni a Bayern.

A döntőben – remélhetőleg – Gulácsi Péterrel és Willi Orbannal felálló RB Leipzig lesz az ellenfél.

Egy kicsit délebbre, egészen pontosan Milánóban, az AC Milan a Lazio gárdáját fogadta az Olasz Kupa elődöntőjének visszavágóján. A római találkozón gólnélküli döntetlen született.

A csapatok bár nem estek egymásnak, azért a fővárosi gárda jóval nagyobb lendülettel vetette bele magát a mérkőzésbe, így néhány helyzetet ki is tudott alakítani. A második félidőre egy színtelen, szagtalan Milan jött ki az öltözőből, és egy gyors kontratámadás végén a Lazio megrúgta a találkozó egyetlen gólját. A hazaiaknak a továbbjutáshoz kettőt kellett volna gurítaniuk az ellenfél kapujába, de a szerdai teljesítményt látva erre nem volt reális esélyük.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás