promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megalázták a Manchester Unitedet
Borítókép:  AFP/Oli Scarff
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Manchester United a héten a második nagy pofonjába futott bele. Kedden a Barcelona egy hármast, vasárnap az Everton egy négyest hintett a szebb napokat látott MU-nak. Bár Ole Gunnar Solskjaerral nemrégiben szerződést hosszabbított a klub, egyre nagyobb esély van rá, hogy újra csak az Európa-ligában indulnak majd a Vörös Ördögök.

Amikor Ole Gunnar Solskjaer átvette decemberben a Manchester Unitedet, egy mentálisan szétesett, a klub hagyományaihoz méltatlan játékot és eredményt mutató csapat képe rajzolódott ki az Old Traffordon. Az MU korábbi norvég csillaga felrázta a csapatot, és egy soha nem látott menetelésbe kezdett. A bajnokságban és az FA-kupában tizenöt meccsen át maradt veretlen, egyetlen vereségét a PSG ellen jegyezte a Bajnokok Ligájában, de a visszavágón csodák csodájára így is továbbjutott (3-1).

Aztán március 10-én, az Arsenal elleni 0-2-vel véget ért a repülés, földre kényszerült a United gépe, s azóta is a kifutópályán kering. Legutóbbi nyolc mérkőzésén hatodszor kapott ki Solskjaer csapata, ebből kétszer a BL-ben a Barcától, ami papírforma.

A bajnokságban viszont az Arsenal, a Wolwerhampton, s most vasárnap az Everton elleni vereség azt jelenti, hogy távol került a márciusban még karnyújtásnyira lévő Bajnokok Ligája-helyezés, vagyis a bajnoki negyedik hely.

José Mourinhóval már-már megszokottnak számított a második számú kupasorozat, 2016-ban és 2017-ben is ott startolt az MU gyatra bajnoki helyezése miatt. Most a Chelsea és az Arsenal is két ponttal van a United előtt, de utóbbinak elmaradt meccse is van.

Ráadásul az Everton által most kiosztott pofon zörgősre sikerült, 4-0-ra kapott ki a United. Pogbáék egyetlen egyszer találták el a kaput. Az MU 38 éve nme kapott ki egyhuzamban ötször idegenben, és 1979 óta nem szedett be 48 gólt egyetlen PL-szezonban. 

A meccs talán egyetlen pozitívuma az MU oldaláról, hogy a hetek óta szörnyű teljesítményt nyújtó Young végre a kispadon kezdett. Ez azért nem túl sok.

További eredmények a vasárnapi fordulóból: 

Arsenal-Crystal Palace 2-3
Cardiff-Liverpool 0-2.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás