promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az amatőr srác elporolta a vb-n a sznúker legnagyobb csillagát
Borítókép:  AFP/Dale De La Rey
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

James Cahill nevét bizonyára örökre megjegyzi az ötszörös világbajnok Ronnie O'Sullivan. A 2017-ben a profik közül kihulló srác az idei sznúker világbajnokság első körében elbúcsúztatta a világklasszist.

Az amatőr James Cahillt sorsolták össze a sznúker koronázatlan királyával, Ronnie O'Sullivannel az idei sznúker világbajnokság első fordulójában.

A BBC tudósítása szerint Sullivan szokásától eltérően számos olyan hibát vétett a játék során, melyet nem szokott, így a 23 éves blackpooli srác 8-5-re elhúzott ellene. Sullivan 9-8-nál közel volt az egyenlítéshez, de újfent rontott, Cahill viszont nem hibázott, és 10-8-ra behúzta a mérkőzést, elbúcsúztatva ezzel a világklasszist.

Cahill 2017-ig a profikhoz tartozott, aztán más irányba fordult a figyelme.

„Rettenetesen éreztem magam, az elmúlt időszakban nagyon rosszul aludtam. A vb-re viszont csak akkor tudsz jó esélyekkel érkezni, ha fizikálisan és mentálisan is 100 százalékos vagy”

– mondta a BBC-nek Sullivan, aki 27. alkalommal vett részt a világbajnokságon, s mindössze negyedszer esett ki az első fordulóban. Búcsúja azt jelenti, hogy 2014 óta egyszer sem sikerült a negyeddöntőnél tovább jutnia.

„Nem is tudom, mit mondhatnék. Keményen álltam a sarat a végén. Mindig hittem magamban, s abban, hogy ha jól játszom, bárkit le tudok győzni”

– ecsetelte Cahill, akire a második körben, az ugyancsak komoly klasszisnak mondható Stephen Hendry vár.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás