Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Előkerült az utolsó fotó a lavina által elsodort három hegymászóról

Előkerült az utolsó fotó a lavina által elsodort három hegymászóról

Sport & Szabadidő

Előkerült az utolsó fotó a lavina által elsodort három hegymászóról

Sport & Szabadidő

Gaba - 2019.04.23. 11:11

Vasárnap megtalálták a kanadai Sziklás-hegységben lavina áldozatává vált David Lama, Hansjörg Auer és Jess Roskelley holttestét a hótörmelék alatt. Roskelley telefonján az egyik fotón együtt mosolyognak a csúcson, ez az utolsó kép róluk.

A nagyvilág hegymászó híreivel foglalkozó mozgasvilág.hu Hóhatár nevű Facebook-csoportjában látott napvilágot a hír, hogy előkerült múlt héten, a kanadai Sziklás-hegységben elhunyt három hegymászóról készült utolsó fotó. Az osztrák David Lama és Hansjörg Auer illetve az amerikai Jess Roskelley csütörtökön tűnt el a 3295 méter magas Howse Peaken. Miután Roskelley nem jelentkezett be édesapjánál, megkezdődött a keresés, s a helikopter egy hatalmas kiterjedésű lavina nyomait fedezte fel. Egy félig betemetett test is a törmelék alatt volt a hegymászó felszerelések mellett. A három alpinistát ezt követően halottá nyilvánították.

A kutatócsapat vasárnap megtalálta a hegy lábánál a holttesteket. Jess Roskelley telefonja is meglett, és a készüléken ott volt a fotó is, melyet a csúcson készítettek magukról. Ezek szerint megmászták a hegyet, s ereszkedés közben sodorta el őket a lavina.

(Fotó: Jess Roskelley)

 

Borítókép: AFP/Parks Canada