promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy szenegáli gólzsák előzi a BL-ben Messit és Ronaldót
Borítókép:  AFP/Paul Ellis
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A gólok mennyiségét tekintve természetesen Cristiano Ronaldo és Lionel Messi dominálja a Bajnokok Ligáját. Azonban a sorozat történetében nem volt még játékos, aki olyan sűrűn talált volna be az egyenes kieséses szakaszban, mint Sadio Mané.

Az egyik legprímább focis statisztikai oldal, az Opta érdekes összeállítást közölt a Bajnokok Ligája legjobb gólvágóiról. Nem biztos, hogy rögvest kitaláljátok, ki lövi a legsűrűbben a gólokat az első számú európai kupasorozat egyenes kieséses mérkőzésein. Sadio Manénak hívják az illetőt. A Liverpool csatára szerdán Portóban is betalált, csapata 4-1-re győzött.

A szenegáli csatárnak ez volt a tizedik találata, melyet a csoportkört követően szerzett. Ez pontosan annyi, mint amennyit Luis Suárez lőtt eddig az egyenes kieséses szakaszban, ám kettejük között van egy óriási különbség. Míg az uruguayi gólzsák 201 percenként talál be, addig Mané 95 percenként. Magyarul majdnem egygólos meccsenkénti átlagot produkál a tét növekedésével.

Az Opta által összeállított listán Cristiano Ronaldo a második, ő eddigi pályafutása során 107 percenként zörgette meg a hálót a kieséses szakaszban, Lionel Messi a harmadik 129 perccel. A top-10-ben Neymar csak a hetedik, a már említett Suárez épp befért utolsónak.

A BEK-ben és jogutódjában, a Bajnokok Ligájában a statista.com oldal szerint C. Ronaldo lőtte eddig a legtöbb gólt (122), a második Lionel Messi (106), a harmadik Raúl (71). Puskás Ferenc 35 góljával a 18. helyen áll, míg a Ferencváros jelenlegi trénere, Szerhij Rebrov a 27. harmincegy találattal.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás