promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Messi varázsolt a United ellen, Ronaldóék nagy pofont kaptak az Ajaxtól
Borítókép:  JOSE BRETON / NURPHOTO
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Barcelona Messi vezetésével könnyedén, 3-0-ra verte hazai pályán a Manchester Unitedet, míg a Ronaldóval felálló Juventus jó nagy pofont kapott az Ajaxtól.

A Bajnokok Ligája negyeddöntőjének keddi játéknapján kettő találkozót rendeztek. Egy szórakoztatót és egy izgalmasat. Előbbi kategóriába tartozik a Barcelona–Manchester United mérkőzés, amelyen Lionel Messi zseniális játéka kellett ahhoz, hogy a hazai együttes, könnyedén, 3-0-ra verje ellenfelét. Igaz, amennyiben az első öt percben Rashford vagy McTominay jobb döntést hoz a kapu előtt, alakulhatott volna másképp is minden. De a futballban, mint tudjuk, nincsen „ha". 

Az angol együttes szakvezetője.  Ole Gunnar Solskjaer az első percekben meglepte ellenfelét azzal, hogy a pálya bal oldalán kialakított emberfölényéből kétszer is ellenfele kapuja elé került, de ennyivel ki is fújt a terv. A középpálya gyémánt alakzatát a szélességi játékot remekül játszó Barcelona könnyedén szétzúzta, s főképp a Jordi Alba-Messi kapcsolat révén építette támadását. Bár az első Barca-gólhoz egy Ashley Young baki kellett. Az ezúttal bal hátvédként játszó játékos (aki az előző meccsen sem volt a helyzet magaslatán) mélyen a saját térfelén vesztett labdát, az argentin támadó pedig köszönte és néhány húzás után kilőtte a jobb alsót. A második találatot túl elemezni felesleges: De Gea potyázott egyet. Így 2-0 után gyakorlatilag „lepörgette az órát" a Barcelona – hozzá kell azért tenni, a végére maradt egy szépségdíjas Coutinho-találat.

A Juventus-Ajax mérkőzésen már több izgalom adódott. A portugál sztár, Ronaldo egy szögletből szerzett vezetést, amelyet az első félidőben egalizált is de Beek. A móka azonban második játékrészre maradt. A holland együttes letámadásával és támadásépítéseknél folyamatos helycserével mozgatta ki pozíciójából a Juventus védőket, hogy aztán számos helyzetet alakítson ki. Ennek ellenáre a második Ajax gól egy szögletből esett. Azt azonban jól lehetett látni, a Juventus támadásból a védekezésbe történő átmenet alkalmával igen lassú, az Ajax pedig két-három passz után már ellenfele kapuja előtt termett. Ha kicsit pontosabbak, több is lehetett volna közte.

Végeredmények:

Barcelona-Manchester United 3-0
Juventus-Ajax 1-2

Továbbjutott tehát az elődöntőbe a Barcelona és az Ajax.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás