promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Liverpool Chelsea-veréssel vette vissza a vezetést
Borítókép:  AFP/Paul Ellis
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Simán, 2-0-ra nyertek a hazaiak Jürgen Klopp 200. meccsén. A Chelsea BL-indulása is veszélybe kerülhet.

Jürgen Klopp vasárnap a 200. meccsén ült a liverpooli kispadon, s nem ücsöröghetett kényelmesen, hisz csapata folyamatos lépéskényszerben van a bajnoki versenyfutásban. A Manchester City ugyanis a Crystal Palace elleni 3-1-es sikerrel átvette a vezetést a tabellán, mielőtt a játékvezető a sípjába fújt az Anfield Roadon. Ráadásul árnyas múlttal vágtak neki játékosai a Chelsea elleni derbinek, ugyanis az elmúlt hat liverpooli összecsapásukon négyszer döntetlenre végeztek a londoniakkal, és kétszer kikaptak.

A Liverpool a megszokott játékával rukkolt elő, sok labdabirtoklással, rengeteg futással. Az áttörést a fordulás hozta el. A második félidő elején három perc alatt sokkolta a Liverpool a Chelsea-t. Előbb Henderson ívelt középre az alapvonalról, a vendég védők pedig teljesen egyedül hagyták Manét, aki megszerezte 21. gólját az idényben. Egy szezonban még soha nem talált ennyiszer a kapuba.

Három percre rá, az 54. percben az idén a góllövéssel hadilábon álló Salah tolta befelé a labdát, s jó 23-24 méterről ágyúzott a jobb felső sarokba, 2-0. Idén ez volt az első gólja a tizenhatoson kívülről.

A folytatásban is uralta a meccset a Pool, majdnem háromszor annyiszor találták el Arrizabalaga kapuját, mint a londoniak Alissonét.

A vége sima 2-0, a Liverpool egy meccsel többet játszva 2 ponttal vezet a City előtt. A Chelsea úgy negyedik, hogy a Manchester United két pontra van tőle, s egy meccsel játszott kevesebbet nála, míg az Arsenal három ponttal van lemaradva, de csak 32 meccset játszott a Kékek 34-ével szemben. A Chelsea-nek a Bajnokok Ligája-indulása is veszélybe került ezzel.

A Palace-City meccs összefoglalója: 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás