promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Összeomlás: súlyos vereséggel búcsúzott a BL-től a Ferencváros
Borítókép:  Forrás: fradi.hu
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Kettős vereséggel búcsúzott a Ferencváros a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, mivel a párharc szombati visszavágóján 33-22-re kikapott az orosz Rosztov-Don otthonában.

A magyar csapatból a holland Danick Snelder és a montenegrói Djurdjina Malovic hiányzott sérülés miatt. A hazaiaknál visszatérhetett a 2016-os olimpia és a decemberi Európa-bajnokság legjobb játékosának is megválasztott Anna Vjahirjeva, az olimpiai és világbajnok beállót, Maja Petrovát viszont már a meccs elején le kellett cserélni térdfájdalmak miatt.

Kovacsics Anikó irányításával jól kezdtek a vendégek, de a holland Lois Abbingh vezérletével hamarosan fordított a Rosztov. A világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes balátlövő hatodik góljával a 23. percben már három találat volt a házigazdák előnye, amely a szünetig tovább nőtt, mert támadásban és védekezésben is sokkal jobban teljesítettek ellenfelüknél.

Az FTC szinte minden lövőhelyzetét elrontotta, az első félidő utolsó 11 percében egyetlen alkalommal sem talált a hálóba, és a védekezése, illetve kapusteljesítménye sem volt kellően hatékony, így már a szünet előtt eldőlt a meccs.

A második felvonás elején Kovacsics combizomhúzódás miatt kivált a játékból, amelynek a képe nem változott, az oroszok továbbra is nagy fölényben voltak, és tovább növelték előnyüket. Mindkét oldalon pályára léptek a cserejátékosok, a Rosztovnak egy 4-0-s és egy 5-0-s sorozata is volt, így a Ferencváros súlyos vereséggel búcsúzott a BL-től.

A Rosztov-Don legeredményesebb játékosa Abbingh volt hét góllal.

 Az FTC múlt vasárnap 29-26-ra veszítette el a párharc első mérkőzését Érden. A magyar csapat az egymást követő negyedik évben esett ki kettős vereséggel a BL negyeddöntőjében.

A május 11-én és 12-én sorra kerülő budapesti négyes döntő sorsolását kedden, 18 órától rendezik a magyar fővárosban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás