promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Fradi megszakadt, mégsem került közelebb a négyes döntőhöz
Borítókép:  fradi.hu
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Ferencváros női kézilabda csapata Érden fogadta vasárnap a Rosztov-Dont a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. Óriási csatára késztette a magyar válogatottak sorával felálló hazai csapat az orosz nemzeti csapat kulcsembereivel érkező vendégeket. Ambros Martín lányai háromgólos előnyt szereztek a visszavágóra.

Több kulcsembere nélkül érkezett Érdre a Rosztov-Don női kézilabda csapata a Ferencváros elleni Bajnokok Ligája negyeddöntő odavágójára. Az olimpiai aranyérmes Vjahirjeva és a brazil világbajnok Rodrigues sem játszhatott. Ott volt viszont a pálya szélén egy régi ismerős, akinek annyira nem örültek a fradisták: Ambros Martín. Megszámlálhatatlan alkalommal mért vereséget a zöld-fehérekre a Győri ETO edzőjeként a mosolyós spanyol tréner, akinek a védjegye a csaknem tökéletesen megszervezett védekezés.

Az érdi csarnokban mintegy 2200 ferencvárosi szurkoló őrjöngött, a hangulattal nem akadt gond.

Rögtön a meccs elején átvette a vezetést az orosz válogatott derékhaddal felálló Don (nagyjából egyébként magyar-orosz válogatott összecsapásnak felelt meg a BL-ütközet.) A holland Abbingh negyedóra alatt három gólig jutott, hazai oldalon Klujber és Háfra tartotta vele a lépést, a szünetre egy találattal jártak előrébb az oroszok (13-14).

A fordulás egyenlítést hozott, a Ferencváros a 41. percben még egyszer a vezetést is átvette (17-16). Martín időkérése után szépen, lassan megint ellépett a rivális, melyet két perccel a lefújás előtt kis híján utolért a Don, ám Bíró Blanka hiába védett hetest, a kipattanót bebombázta Borscsenko.

Az orosz csapat a végén kényelmes, háromgólos előnyt harcolt ki a visszavágóra, megérdemelten nyert, bár a Fradi is jó teljesítményt nyújtott. Az FTC számára távolabb került a hőn áhított, budapesti négyes döntő. A mérkőzés legeredményesebb játékosa a holland Abbingh lett 8 góllal, hazai oldalon a 19 éves Klujber Katrin vitte a prímet hét találattal.

Női kézilabda Bajnokok Ligája-negyeddöntő, 1. mérkőzés
FTC-Rail Cargo Hungaria - Rosztov-Don 26-29 (13-14)

Odense - Győri Audi ETO

A másik magyar érdekeltésgű negyeddöntő első összecsapásán a Győr a második félidő közepére nyolcgólos előnyt szerzett, melyet majdnem kiengedett a kezéből. Az összeomlás végül csak részleges volt, a végén a a hatgólos Oftedal és a hét góllal a meccs legeredményesebb játékosaként záró Groot vezérletével megszerezte a győzelmet a kisalföldi csapat.

Női kézilabda Bajnokok Ligája-negyeddöntő, 1. mérkőzés
Odense–Győri Audi ETO 28–29 (13–18)
Odense

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás