promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Két meccs, három gól: Ronaldo betalált, Messinek eleredt az orra vére
Borítókép:  Smalling megállította Messit. Forrás: AFP/Lluis Gene
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Két mérkőzést rendeztek a Bajnokok Ligájában: a Manchester United a Barcelonát fogadta, míg a Juventus Amszterdamban vendégeskedett.

Igazán pikáns összecsapást rendeztek az Álmok Színházában, hiszen a katalán sztárcsapat, a Barcelona volt a Manchester United vendége a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén.

Sok mindenre emlékezhetnek a focidrukkerek eme párosítás kapcsán, például egy húsz évvel ezelőtti csoportkörre, amikor mindkét mérkőzés 3-3-as döntetlennel végződött. Azonban azt leszögezhetjük, hogy ennek a párharcnak az esélyese a Barcelona. Az angolok abban bízhattak, hogy a katalánok még egyszer sem tudtak nyerni az Old Traffordon, továbbá még egyszer sem jutottak tovább európai kupasorozat egyenes kieséses szakaszában az MU ellen.

Nagyobb intenzitással kezdte a találkozót a Barcelona, aminek eredményeképpen Luis Suárez (ő az 50. uruguayi játékos, aki legalább ötvenszer pályára lépett a Bajnokok Ligájában) megszerezte a vezetést. Az történt ugyanis, hogy egy Coutinho-Messi-Suárez labdajáratás után, az uruguayi visszafejelt labdája megpattant Luke Shaw-n, majd a laszti onnan a kapuba pottyant. ...és az olasz partjelző lest jelzett, pedig az élő közvetítésben is jól látszott, hogy sok minden lehetett, de les biztosan nem. A katalán drukkerek szerencséjére a BL-ben már használják a VAR-t, ami működésbe is lépett, és megadta a találatot.

Az első félidő legnagyobb izgalmát Lionel Messi sérülése okozta. A mérkőzés előtt Chris Smalling, a manchesteriek hátvédje elmondta, hogy majd a pályán megmutatja, hogyan kell megállítani a kis argentint. Messi orrvérzését látja kijelenthetjük, hogy sikerült neki. Azt gyorsan tegyük hozzá, hogy teljesen vétlen incidensről volt szó.

A második félidő elejét érezhetően megnyomta a MU, de egy tanult kollégám szavait idézve, ha „Young 2377 beadása közül csak a harmada jó”, akkor ki tudott volna egyenlíteni az angol csapat. Így csak azt tudtuk feljegyezni, hogy a nagyobb lehetőségek a Barca előtt adódtak: például a 65. percben Suárez lőtt mellé, miután a katalánok vagy két percig járatták a labdát. David de Gea viszont komolyabb bravúr nélkül lehozta a meccset, de ez sem segített az angolokon.

A MU-szurkolók csak abban reménykedhetnek, hogy az előző körben is idegenben, Párizsban sikerült kiharcolni a továbbjutást.

Manchester United (angol) – FC Barcelona (spanyol) 0–1 (0–1)
Manchester, Old Trafford, 74 093 néző. Vezette: G. Rocchi (olasz)
Gólszerző: Shaw (12. – öngól)

A nap másik találkozóján az Ajax, Amszterdamban fogadta a Juventust – a botrányos előzményekről ide kattintva olvashatsz! Ez is egy legendás párharc az európai futballban, és a szurkolók most is gondoskodtak arról, hogy ne felejtsük el egyhamar a találkozót: a holland rendőrök 120 olasz huligánt tartóztattak le már a mérkőzés előtt, mert a torinói drukkerek szúró- és vágó eszközökkel érkeztek a városba.

A mérkőzésről egy mondatban: az első félidő végén megvillant Cristiano Ronaldo, aki csukafejessel megszerezte a vezetést, amit a második játékrész legelején David Neres egyenlített ki.

Ajax Amszterdam – Juventus 1-1 (0-1)
Amszterdam, Johan Cruyff Aréna, 50 390 néző. Vezette: Del Cerro (spanyol)
Gólszerzők: Neres (46.), ill. C: Ronaldo (45.)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás