Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Minden ötödik magyar néző a Fradira kíváncsi

Sport & Szabadidő

HZS - 2019.04.10. 19:01

Egy újabb felmérés, amely azt bizonyítja, hogy a zöld-fehér együttes a legnépszerűbb hazánkban.

A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja aktuális tanulmányában az elmúlt évek nézőszámait, s azok változásait vizsgálta ötvenegy különböző országban. Huszonhat liga esetében 2003-tól nézték az adatokat, míg huszonöt bajnokság esetében csak öt évre tudtak visszamenni.

Ami a „történelmi” jellegű, azaz 2003 és 2018 közötti visszatekintést illeti, tizentöv év alatt az átlagnézőszám Lengyelországban emelkedett a legjelentősebb mértékben – egészen pontosan 43 százalékos ugrásról beszélünk. Második helyen az észak-amerikai labdarúgó bajnokság (MLS) áll 34 százalékos növekedéssel, míg a harmadik pozícióban a német másodosztály található a maga 32 százalékos előre lépésével. Utolsó helyen a görög élvonal található, hiszen ott 2018-as állapot több mint 30 százalékos visszaesést mutat a 2003/2004-es idényhez képest.

Magyar szempontból két tényezőre érdemes felhívni a figyelmet. Egyrészt, hogy a honi élvonal átlagézőszáma az ötvenegy csapatot tartalmazó lista hátsó régiójához tartozik. Az átlagnézőszám 2013 és 2018 között hazánkban 2 733 fizető néző, s ez az szám a 42. helyre elég. Előttünk egyebek között a következő nemzetek állnak: ukrán, román, cseh, horvát. Az első helyen egyébként a Bundesliga található 43 302 fizető nézővel mérkőzésenként.

Másrészt ez a felmérés is rámutat a Ferencváros „erejére”. Szintén a 2013 és 2018 közötti adatok a mérvadók: öt év alatt a stadionokba kilátogatók 22,2 százaléka a Ferencváros mérkőzéseire volt kíváncsi.

A „legvonzóbb” együttes egyébként a Celtic, amelyet az érvényes jeggyel rendelkező skót szurkolók 36,5 százaléka választott.

Borítókép: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Vissza a főoldalra.
Kitanára is számíthatunk a Mortal Kombat XI-ben