promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Műlábbal is visszatért a jégre az NHL-es hokis
Borítókép:  AFP/Christian Petersen
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Még 2016-ban kapott infarktust Craig Cunningham, térdből amputálni kellett a lábát. Ma úgy korocsolyázik, hogy pályafutása folytatása is felmerült.

Craig Cunningham története akár tündérmesébe illő véget is érhet, ehhez még dolgoznia kell.

A jégkorongost 2010-ben draftolta a Boston Bruins csapata. Az elkövetkező években több száz meccset játszott az AHL-ben, s összesen hatvanhárom mérkőzésen lépett jégre a Boston és az Arizona Coyotes színeiben.

2016 novemberében a Manitoba Moose elleni mérkőzés előtti pillanatokban, a jégen kapott szívinfarktust. Egy egészen speciális beavatkozás révén sikerült csak megmenteni az életét. A keringése azonban továbbra sem volt megfelelő, s emiatt 2016 karácsonya táján térből amputálni kellett a bal lábát. Az orvosok még ezután is sokáig tartottak fertőzéstől. Ezzel gyakorlatilag eldőlt, hogy többé nem sportolhat ugyanazon a szinten, mint korábban. 2017 októberében a mezszámát is visszavonultatta ünnepélyesen a Coyotes.

Ő viszont ezt nem hagyta annyiban. A Coyotes felvette vezető játékosmegfigyelőnek, ám Cunningham minden porcikája a hokizásra, a korcsolyázásra vágyott. Két éve kezdett el komolyabban edzeni, s lépésről lépésre újratanulta a korcsolyázó mozdulatokat műlábbal, melynek végére egy speciáliásan kialakított pengét szereltek. A terhelés, az egyensúlyozás egészen más, elképesztő erőfeszítéseket kellett tennie, hogy egyáltalán siklani tudjon. De megtanult, s emellett a mindennapi életét a műlábnak köszönhetően úgy éli, mint bármelyikünk.

Az Instagramra feltöltött videója azt bizonyítja, hogy fantasztikusan halad, az előre kanyarok már remekül mennek, hátrafelé korcsolyázással egyelőre még nem próbálkozik.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Thanks to the @sdgullsahl for the ice time, only 365 days till next season

Craig Cunningham (@craig.cunningham14) által megosztott bejegyzés,

De ennek is eljöhet az ideje, Cunningham ugyanis elmondása szerint még mindig nem tett le arról, hogy alacsonyabb szinten visszatérjen a jégre.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás