promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Máris megvan Zidane első veresége a Real kispadján
Borítókép:  AFP/José Breton
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Real Madrid kilencedik vereségét szenvedte el szerdán a spanyol bajnokságban. A január óta veretlen Valencia otthonában, a Mestallában kapott ki először csapatával Zinedine Zidane. Harmadik meccsén már össze is jött az első kudarc.

Ritka alkalom, hogy sem a Real, sem a Barca nem szerez pontot egyazon fordulóban a spanyol bajnokságban. Másodpercek hiányoztak a „bravúrhoz”, kedden Luiz Suárez mentette meg a katalánokat. A Realt még a megmentőnek szerződtetett Zidane sem tudta.

A Valencia január 22-én kapott ki utoljára, most április 4-e van. Előző tizenhat meccsén kilencszer győzött hét döntetlen mellett. Zidane a múlt heti, Huesca elleni nyögvenyelős siker után hét helyen cserélt a kezdőben, Modric, Asensio, Varane, Kroos is visszakerült többek között, és Keylor Navast is betette a kapuba. A bajnokságban régóta nélkülözött, s emiatt elvágyódó costa ricaival a bajnokságban 4 meccs/4 győzelem volt a mutatója a madridiaknak.

A vendégek birtokolták a labdát, ebben a mutatóban meddő fölényben voltak, de a kapura kevés veszélyt jelentettek. Nem úgy a Valencia, mely több nagy helyzetet is kialakított. Guedes egy kényszerítő után a tizenhatos előteréből remek lövéssel szerzett vezetést. A Real-védők egyszerűen nem vették őt komolyan, méterekre tőle próbálták blokkolni a lövést. A folytatásban nagyjából 70-30 volt a labdabirtoklási arány a Real javára, a ziccereket viszont a Valencia dolgozta ki. A meccset egy szögletből nyerte meg a hazai csapat, Garay simán lefejelte Casemirót. Benzema slusszpoénként még szépített, 2-1 a vége.

A madridiak először kaptak ki Zidane-nal, aki láthatóan nem tudta radikálisan felrázni csapatát. A Huescát még szerencsével le tudták győzni, egy Valencia-szintű csapat ellen az a játék már nem volt elég. Szerdán a hatékony támadással is akadt gondja a Realnak, ám hátul ennél is nagyobb problémával küzd a Zidane-csapat. Február 3-a, az Alavés elleni 3-0 óta a Celta Vigo-meccsen (márc. 16.) nem kapott először gólt a Királyi Gárda. Ebben a szezonban 49 összecsapáson 60 gólt szedett be a csapat. Csak összehasonlításként: a Huesca eggyel többnél tart (32 meccsen), a Sevilla ugyanennyinél (52 mérkőzésen).

Lyukas védelem, pislákoló motiváció

A Real bebetonozta magát a harmadik helyen a ligában, tíz ponttal előzi a Getafét (!!), az Atlético öttel jár előtte, a Barca tizenhárommal. Zidane nem véletlenül hangoztatta, mivel a csapatnak nincs esélye jelenleg trófeát szerezni, nehéz motiválni a játékosokat. A bajnoki arany láthatóan már elúszott, a Király kupából a Barca ütötte ki (1-4) a madridiakat, míg a Bajnokok Ligájából az Ajax (3-5). Zidane-nak valahogy ki kell húznia a szezon végéig súlyos pofonok nélkül, s nyáron indulhat a henger az átigazolási piacon (a francia kívánságlistájáról itt írtunk).

Villarel-Barca: nyolcgólos őrület

A Barcáról is érdemes azért megemlékezni, bár a meccse még kedden volt. A katalánok negyedóra alatt lefocizták a Villarealt idegenben: Malcom előbb Coutinhónak adott gólpasszt, majd maga talált be. Ő a katalánoknál még nem csinált ilyet. Piqué és Rakitic a kispadról tapsolt a találatoknak. A Villareal két remek kontrából egyenlített. Chukwueze az elsőnél a kapufával játszott össze, a másodiknál Ekambi az alapvonaltól három méterre próbált volna középre kanalazni, de lecsúszott a beadás, s mivel Ter Stegen elemi hibát vétve nem a rövidet zárta, hanem kijött a beadásra, a labda a hálóban landolt (2-2).

Iborra egy óra elteltével már a Sárga Tengeralattjárónak szerzett vezetést egy szép kiugratást követően, majd egy harmadik kontrát is tökéletesen vitt végig a hazai csapat, Bacca eltolta a labdát Ter Stegen mellett, s a kapuba passzolt. 0-2-ről 4-0-lal válaszolt a Villarealt, ilyet a Barcával nem sűrűn csinál senki. Aztán érkezett Messi a 90. percben, s közeli szabadrúgásból betette a mókuskerékbe a labdát – a kapufa segítségével. Ha 3 centivel beljebb rúgja, az amúgy tökéletesen helyezkedő Asenjo kapus eléri...de nem érte el. Messi 2007 óta az első futballista, aki a top-5 bajnokság mesterlövészei közül hatnál több gólt tudott lőni szabadrúgásból. Egyúttal megelőzte C. Ronaldót, az öt legjobb európai ligában immár ő a legjobb gólszerző 415 találattal.

Suárez a 93. percben zárta le a meccset, dropból bődületes erővel lőtt a rövidbe, s megszerezte az egyik pontot a Barcának.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás