promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy újabb Schumacher kapott Forma-1-es autót
Borítókép:  AFP/Thomas Melzer
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Megtette első tesztköreit egy F1-es versenyautóval Mick Schumacher, Michael Schumacher 20 éves fia. A bahreini pályán ment 56 kört, s azt mondja, hogy úgy érezte magát, mint otthon a garázsban.

Elsős gimnazista volt Mick Schumacher, amikor édesapja a franciaországi Méribelben súlyos síbalesetet szenvedett, és azóta speciális kezelésre szorul. A srác épp a német junior Kart bajnokság dobogójáért harcolt, s meg is lett a bronzérem.

Már akkor biztos volt, hogy édesapja árnyékában nem sok esélye lesz a sikerre, hisz ha hat világbajnokságot nyer, összehasonlításban az is kevés. Emiatt kezdett el gyerekkorában álnéven versenyezni.

Ma erre semmi szüksége. Tavaly megnyerte a Forma-3-as sorozatot, jelenleg az F2-ben szerepel. Januárban nagy áttörésként bekerült apja korábbi istállójának, a Ferrarinak az akadémiájára, kedden pedig versenyzői karrierje eddigi csúcspontjához érkezett: a bahreini aszfaltcsíkra kigurulhatott a Ferrari SF90-el, s megtette első 56 tesztkörét a Forma-1-ben.

Idejével másodikként ért célba Max Verstappen mögött. Biztató kezdés.

„Nagyon élveztem a mai napot. Az első pillanattól úgy éreztem magam, mintha otthon lennénk a garázsunkban azokkal az emberekkel, akik már gyerekkorom óta ismernek engem. Lenyűgözött az F1-es kocsi ereje. Egyre később és később fékeztem a kanyaroknál, a kocsi mégis simán befordult. Mintha magától csinálta volna. Szeretnék köszönetet mondani a Ferrarinak ezért a csodás lehetőségért”

– mondta a Guardiannek a 20 éves pilóta.

(Fotó: AFP/Andrej Isakovic)


Ő a harmadik Schumacher, aki F1-es kocsit vezethetett, ugyanis apja mellett nagybátyja, Ralf is eltöltött tíz évet a Száguldó Cirkuszban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás