promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ujjgyakorlat várt a Barcelonára, de majdnem megégették magukat
Borítókép:  Forrás: AFP/Jose Jordan
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Villarreal vendégeként lépett pályára a katalán sztárcsapat a La Liga 30. fordulójában. Mutatjuk a mérkőzés góljait, meg a Manchester United, a Juventus, és a Gulácsiék mérkőzésének összefoglalóját!

A heti két meccs miatt egy kicsit tartalékos összeállításban lépett pályára a Barcelona, ám Coutinhon és Malcolm révén tizenhat perc alatt kétgólos előnybe kerültek. Ám a kiesés elől menekülő Sárga Tengeralattjáró nem hagyta magát, és négy góllal megfordította a meccset. Ám ekkor jött Messi és Suárez... A többit megnézhetitek az összefoglalóban:

Ez volt Luis Suárez 129. bajnoki gólja, amellyel megelőzte Diego Forlant, és ezzel ő lett a La Liga történetének legeredményesebb uruguayi játékosa. Míg Leo Messi a 2006/07-es szezon óta minden idényben legalább 6 közvetlen szabadrúgásgólt lőtt.

Az Atlético Madrid számszerűleg magabiztosan nyert a Girona ellen. Ám a madridi alakulat csak a mérkőzés utolsó negyed órájában tudta feltörni a kiscsapat védelmét.

A Barcelona BL-ellenfele a Manchester United is pályára lépett, és örülhetett, hogy nem a spanyol gárda volt az ellenfél. Ugyanis a Vörös Ördögöknek beletört a bicskájuk a Wolverhampton Wanderersbe. Bűn rossz napot fogtak ki Solskjaer-legényei, és egy góllal kikaptak. Ami igazán fájó lehet a manchesteri csapat szurkolóinak, hogy ezzel a vereséggel valószínűleg eldőlt, hogy nem végez Bajnokok Ligáját érő helyen a csapat. A pontosabb megfogalmazás: már nem a saját kezében van a sorsa.

Olaszországban a két nagycsapat is bajnoki mérkőzést játszott. Azonban amíg a Juventus könnyedén verte aktuális ellenfelét, addig az AC Milannak tovább tart a hullámvölgye.

Érdekesség, hogy az Öreg Hölgy egyik gólját a fiatal Moise Kean (akinek az édesapja különleges követeléssel állt elő) szerezte, aki az idényben a hatodik bajnokiján a negyedik gólját szerezte, és ha a válogatottat is idevesszük, akkor a legutóbbi négy meccsén is négy találatnál jár.

Azonban nem csak ezzel hívta fel magára a figyelmet a támadó, ugyanis a Cagliari szurkolóinak egy része az egész mérkőzés során huhogással provokálta Keant, majd amikor a gólja után a hazai közönség előtt ünnepelt, rasszista tartalmú dalokat énekeltek, ezért a játékvezető félbeszakította a meccset. Ekkor a Juventus francia világbajnoka, Blaise Matuidi szóváltásba keveredett a bíróval, és bár a játék folytatódott, az utolsó öt percben a szardíniai drukkerek – csapatkapitányuk kérése ellenére – füttyszóval reagáltak Kean és Matuidi labdaérintéseinél.

Németországban két kupameccset rendeztek. A magyar focidrukkerek számára fontosabb mérkőzésen a Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal felálló RB Leipzig jutott be a labdarúgó Német Kupa elődöntőjébe, mivel hosszabbítást követően 2–1-re nyert az Augsburg otthonában. A hazai csapat a rendes játékidő ráadásában egyenlített, a hosszabbítás legvégén azonban egy szerencsétlen kezezés megpecsételte a sorsát. A másik találkozón a másodosztályban szereplő Hamburg idegenben verte a Padernborn együttesét.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás