promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
92 éves lenne Puskás: gyönyörködjünk a Puskás-díjas gólokban
Borítókép:  The National
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

1927. április 1-én – más források szerint április 2-án – született Puskás Ferenc, így most lenne 92 éves. A tiszteletére 2009 óta adja át a FIFA az év legnagyobb góljáért járó díjat. Magával ragadó találatok következnek Ronaldótól Ibrahomicon át Mohamed Szalah-ig. Aztán még két meglepetés, amelyért járt volna Puskás-díj. 

 

Egy magyar fiatalember összeszedte 2009-től 2017-ig a Puskás-díjas gólokat, akinek viszont sok lenne a szöveg, annak a következőt tudjuk ajánlani: 

2:58: C. Ronaldo, aki mindenhonnan lő. Ezúttal a kaputól 35 méterre érezte úgy, hogy gólhelyzetben van. Ezúttal bejött...

3:29: Hamit Altintop. Szöglet után, lepattanás nélkül, a 16-oson kívülről, a felsőbe. Majdnem olyan szép, mint egykoron a mi Mracskónké. 

4:00: Neymar. Itt igazából a cselt díjazták, ha már a legszebb cselért nincs ilyen kaliberű díj. 

4:51: Miroslav Stoch, Nyitráról. Szöglet után, lepattanás nélkül, a 16-oson kívülről, a felsőbe. Még szebb, mint Altintopé. Majdnem olyan szép, mint egykoron a mi Mracskónké. 

5:17: Ibra. A gólok gólja. 

6:06: James Rodríguez. Ezt sokan láttuk élőben, hiszen vb-nyolcaddöntőben esett. 

6:36: Wendell Lira. Ő meg kicsoda? A Goianésia futballistája. Az meg micsoda? Nincs több kérdés, inkább lássuk a gólt. És még inkább a gólpasszt. E jelenet is példa arra, hogy a gólpasszokat legalább úgy meg kellene becsülni (és díjazni), ahogyan az NHL-ben. 

7:19: Faiz Subri. Így akarta? A maláj tigrisnek mindenesetre sikerült felülmúlnia Roberto Carlos legendás szabadrúgásgólját, hiszen a brazil fenomén labdája ugyanazon az oldalon tekeredik be a sarokba, amelyen megkerüli a védőt. Subrié ellenben...

8:05: Olivier Giroud. No igen, rá szoktuk mondani, hogy elefánt a porcelánboltban. Arra, amit mondjuk Mbappé és Griezmann mellett művel a francia válogatottban – így mi is világbajnokok lennénk. De néha egy elefánt is művésszé válik a porcelánok között.     

Azért a 2018-as győztest se hagyjuk ki. Itt alighanem Mohamed Szalah lenyűgöző egyéniségét is díjazták. És talán kompenzálták Szalah-t és a Liverpoolt az ő sérülése miatt (is) elveszített BL-döntőért. 

Persze az alábbi gól legalább annyira tehet róla, hogy 2018-ban a Real Madrid lett a BL-győztes. Kicsit mintha alulértékelnék Gareth Bale-t és a találatát, amelyért járt volna a Puskás-díj. Gólok gólja 2. (Bale-t két perccel a fenomenális mozdulat előtt cserélték be.)

Csak azt sajnáhatjuk, hogy 1997-ben még nem volt Puskás-díj. Mracskó Mihályt ugyanis nehéz lett volna felülmúlni. A gólok góljainak gólja: 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás