promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Halott játékosa után követeli a pénzt a francia klub
Borítókép:  A bordeaux-i drukkerek méltó búcsúzása Salatól (Fotó: AFP/Nicolas Tucat)
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A FIFA dönthet a Sala-ügyben, ugyanis a halála előtt őt leigazoló Cardiff City egyelőre nem hajlandó kiegyenlíteni a számlát. Szerintük a Premier League vétója miatt semmis a szerződés, a Nantes viszont a nemzetközi szövetség regiszterére hivatkozik. Visszataszító jogi csatározás kezdődik a halottgyalázást idéző sztoriban.

Várható volt, s el is kezdődött a meglehetősen gusztustalan kötélhúzás Emiliano Sala ügyében a Nantes és a Cardiff City között.

Az argentin középpályás január 21-én egy kisgéppel kelt útra Franciaországból Angliába, a pilótával együtt azonban a tengerbe veszett. A Cardiff menetrend szerinti járattal akarta volna Walesbe vinni, ő választott más megoldást.

Halála előtt a francia és a walesi csapat a hírek szerint egyezségre jutott, 15 millió fontról szólt a vételár. A Nantes februárban már felszólította a Premier League-klubot, hogy fizesse ki az ár első részletét (5 millió font) – három részletben kellene fizetni –, ám a Cardiff fityiszt mutatott. A franciák meg panasszal fordultak a FIFA-hoz.

A FIFA április 3-ig adott időt a Cardiffnak, hogy adjon hitelt érdemlő tájkoztatást a franciáknak arról, hogy miért nem szeretne fizetni.

A walesiek egyik fő ütőkártyája az, hogy a Premier League szabályaiba ütközött az átigazolás,

ugyanis a megállapodás szerint aláírási pénzt is kellett volna fizetnie a Cardiffnak, ez pedig tiltott. Ezért egy új szerződést kellett írni, amit viszont Sala már nem tudott aláírni halála előtt.

A Cardiff értelmezése szerint viszont így a szerződés nem érvényes, a középpályás még nem volt az ő játékosuk, papíron szabadon aláírhatott volna bármelyik klubhoz, hisz halála idején több mint egy hét volt az átigazolási időszak végéig.

A Cardiff szóvivője jelezte, tudnak a FIFA április 3-i határidejéről, de nincs további mondandójuk az ügyben. Úgy tűnik, biztosan az igazukban. A franciák viszont a „FIFA-igazolásukat” lobogtatják, január 21-én, délután fél hatkor ugyanis a nemzetközi szövetség átigazolási regiszterébe bekerültek a Sala-transzfer adatai. Szerintük azzal, hogy a Premier League elutasította az átigazolást, nekik már nincs dolguk.

Várjuk a FIFA döntését az ügyben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás