promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Messi klubrekordot döntött, de Ronaldót még mindig nem érte utol
Borítókép:  Twitter/La Liga
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Betis–Barcelona 1-4. Vasárnap este a Suárez-Messi kettős szétzilálta a sevillaiak védelmét, s a katalánok elsöprő győzelmet arattak. Messi olyan gólokat rúgott, amelyekre nehéz szavakat találni, szabadrúgásból, akcióból is betalált. A győzelmek számát véve leelőzte a klubikon Xavit.

A Suárez-Messi tengely három gólt is összehozhatott volna a Betis–Barcelona spanyol bajnoki első félidejében, kettőt sikerült. Először Messi rajzolta be a bal ficakba a labda útját úgy, ahogy a lányom fogja Róbert Gidáét Malacka odujáig 2-3 három éven belül. Hagyjuk a pátoszt, beszéljenek a számok. Az argentin zseninek ez volt a 28. szabadrúgásgólja karrierje során, 8,5 százalékos hatékonysággal tüzel rögzített helyzetből (a tizenegyeseket nem számolva). Összehasonlításképpen: Ronaldinho anno a Barcában 7,3 százalékkal lőtt, míg Cristiano Ronaldo a Real Madridban 6,1-gyel.

Messi az első játékrészben adott még egy gópasszt Suáreznek, de az urugayi eltörte ballal a labdát. Pár percre rá viszont Suárez már sarokkal ugratta ki Messit, aki a bal sarokba külsőzött. A Betis az első és a második félidőben is próbált kapura veszélyesen futballozni, így lüktető meccs alakult ki, majd Suárez lőtt egy olyan igazi suárezes gólt. Egy kivágott labdával négy védő gyűrűjében indult meg a félpályától, egyikük elment egy cselre, egy másik lepattant, a harmadik fenékre ült, a negyedik ima közben lemaradt, a csatár pedig a kapuba gurított. Suárez beérte Diego Forlánt a spanyol liga uruguayi gólszerző listáján, ez volt a 128. találata.

A Betis ugyan kilenc perccel a vége előtt belőtte a szépítőt, de a végén Messi hazaküldte a nézőket a stadionból, de ők ehelyett inkább felálltak a székükből, s tapsoltak. Rakitic visszagurítását 15 méterről, kissé kisodródva úgy pörgette be a kapuba a léc segítségével, hogy nem is volt lövőhelyzetben. Ilyen a mesében sincs, mondhatták a Betis-védői, akik pontosan ott, egy mesében érezhették magukat a mozdulatot látva. A hazai drukkerek hosszasan tapsolták, éltették, amit utóbb, az újságírókon keresztül meg is köszönt.

A vége 4-1 a Barcának, mely tíz ponttal vezeti a bajnokságot.

Messi 29 gólt lőtt eddig a bajnoki szezonban, hetet a tizenhatoson kívülről, négyet szabadrúgásból. Az öt legerősebb európai bajnokságban mind a három mutatóban ő vezet. Harmincharmadik mesterhármasát lőtte a La Ligában, C. Ronaldo harmincnéggyel vezet. 477. győzelme volt ez Barca-mezben, épp most hagyta le a klub eddigi csúcstartóját, Xavit.

Érdekes statisztikai adat még, hogy a Barca úgy nyert három góllal, hogy 2005 óta nem birtokolta ilyen keveset a labdát egy meccsen (44 százalék).

„Nagyon hálás vagyok a hazai drukkereknek, hogy így reagáltak. Nem emlékszem rá, hogy az ellenfél szurkolói valaha így megtapsoltak volna”

– reagált a Betis-fanatikusok zúgó tapsára Messi az ESPNFC-nek, aki kifejtette, Ernesto Valverde remek taktikát dolgozott ki a meccsre, remekül olvasta a játékot. Valverde is kitért a történtekre a meccs utáni sajtótájékoztatón.

Minden könnyebb, ha Leo a te csapatodban van. Különleges teljesítményt nyújtott vasárnap, nem véletlen, hogy az egész stadion őt tapsolta. Szerencsések vagyunk, hogy abban a korban élhetünk, amikor ő focizik. Az ellenfelek annak ellenére élvezik, ha Leo betalál, hogy nekik talál be, ezt most a Betis-szurkolók is bizonyították.

A Barca számára az egyetlen rossz hír vasárnap este az volt, hogy Suáreznek kificamodott a bokája, s percekkel a lefújás előtt le kellett cserélni. Még nem tudni, hogy mennyit kell kihagynia.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás