Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

A Szeged újra megverte a Veszprémet

A Szeged újra megverte a Veszprémet

Sport & Szabadidő

A Szeged újra megverte a Veszprémet

Sport & Szabadidő

Gaba 17:11

Szeged-Veszprém 25-23, szinte már papírformának tekinthető a Tisza-partiak sikere. Zsinórban nyolcadik egymás elleni meccsükön ötödször győztek. A Szeged ezzel szinte biztosan megszerezte a pályaelőnyt a bajnoki döntőben.

A szegedi kéziseknek 2017 közepéig a legritkább esetben termett babér a Telekom Veszprém ellen, azóta viszont hét mérkőzésen négyszer is ők győztek, kétszer idegenben. Legutóbb tavaly októberben öt találattal verték a nagy riválist.

Ennél fogva a vasárnapi bajnokin a presztízs maradt valódi tétként. Papíron a Veszprémnek azért kellett volna még harcolnia, hogy pályaelőnyt szerezhessen a bajnoki döntőben. Az alapszakasz győztese játszhatja hazai pályán a második, mindent eldöntő mérkőzést a fináléban.

Éles volt az összecsapás, nem tudott ellépni egyik csapat sem, a 38. percben, a szélső Mario Sostaric lerohanásból szerzett találatával vezetett először három góllal a Szeged. Ezután már csak egyszer, Lékai Máté révén tudott egyenlíteni a vendég csapat, a hajrá a hazaiaké volt. A végeredmény: 25-23.

A Szeged tizenegy ponttal vezet a három meccsel kevesebbet játszó Veszprém előtt a bajnoki versenyfutásban, s matematikai esélyt hagyott magának, hogy elveszítse az első helyet.

A Veszprémnek a hazai, Szeged elleni, s a tatabányai vereség után ez volt a harmadik vesztes összecsapása.

 

Borítókép: MTI/Ujvári Sándor