promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kimaradt Ronaldo, először kapott ki a Juve a bajnokságban
Borítókép:  Stefano Sturaro, az első hazai gól szerzője (Twitter/Forza Juventus)
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Juventus 2-0-ra kikapott Genovában úgy, hogy nem volt kaput eltaláló lövése. Ez volt a Juve első veresége ebben a bajnoki szezonban. Allegri Ronaldót inkább pihentette, s alapemberek sokaságát jegelt a kispadon, ami ezúttal megbosszúlta magát.

Öt alapemberét a kispadon pihentette, Cristiano Ronaldót pedig a keretből is kihagyta – vélhetően nem akarja túlterhelni – Massimiliano Allegri a Genoa ellen, de ezúttal eltaktikázta magát. (Ronaldo kimaradása miatt az NSO által szemlézett Corriere della Serra szerint számos hazai és vendégdrukker vissza akarta váltani a jegyét).

Az Atlético Madridot a Bajnokok Ligájából hét közben 0-2-es hátrányból kiütő torinóiaknak sok volt ennyi hiányzó, pláne, hogy öt további sérültjük sem volt bevethető. Ennyire még a Juve kerete sem bő, annyira legalábbis nem, hogy egy 13. helyezett ellen ne csússzon be egy vereség. Az első (!!) a Serie A idei kiírásában. 26 veretlenül megvívott idegenbeli meccs után kapott ki a Juventus. 

Schäffer András, a hazaiak futballistája nem volt a keretben, a vendég Juvének pedig ezúttal a vér hiányzott a pucájából. Egy félidő alatt egyszer sem találta el a kaput az Öreg Hölgy. Míg az Atléti ellen tizenötször küldték a kapu felé a labdát, addig a Genoa ellen összesen háromszor, azonban egyetlen egyszer sem találták el magát a kaput. Így viszont pontot is nehét csípni, nemhogy három pontot szerezni. Dybala gólját visszavonták videóbírózás után, ahogy egy Genoa-büntetőt is, majd Sturaro és Pandev kivégezte a vendégeket a meccs végén.

Ahogy Allegri kedden lenulázta a madridiakat, úgy dolgozta ki Cesare Prandelli a „nullás” taktikát vasárnap. A skatulyából előhúzott tréner csapata minden fontos statisztikai elemben felülmúlta a címvédőt, és fellépett a 12. helyre. A Juve előnye 15 pontra olvadhat, ha este győz az üldöző Napoli. Tyűha!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás