promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rekord: hatvanezren voltak a Barca női meccsén
Borítókép:  Twitter/Swype Sports
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Eddig egy januári Bilbao-Atlético Madrid mérkőzés tartotta a női nézőszám-rekordot Európában, a vasárnapi Atléti-Barca meccsre hatvanezernél is többen váltottak jegyet. Az egyedi élményt jelentő összecsapást a bősz szurkolás ellenére a vendégek nyerték, s átvették a vezetést a bajnokságban.

Spanyol bajnokin hatvanezres nézőszám simán összejön fociban, sőt, ha a Real vagy a Barcelona játszik hazai pályán, csalódással ér fel, ha ennyien mennek ki a meccsre.

(Fotó: Twitter/The Sportsman)


Női bajnoki mérkőzésen viszont 2019. március 17-ig még nem voltak ennyien Európában. Az idén januárban lejátszott Athletic Bilbao-Atlético Madrid meccsen 48121 néző volt, eddig ez a találkozó tartotta a csúcsot a kontinensen.

Az Atlético-drukkerek mindezt öt nappal azután hozták össze, hogy csapatuk gyatra játékkal kiesett a Juventus ellen a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben.

Fantasztikus hangulatot teremtettek a női csapatuk meccsén is, ám a Barcelona így is nyerni tudott a bajnoki címvédő stadionjában. Győzelmével meg is előzte az Atlétit a bajnokságban – hat fordulóval a versenyfutás vége előtt.

(Fotó: Twitter/Swype Sports)


A globális rekordot női mérkőzésen az 1999-es vb-döntő tartja, ahol az Egyesült Államok-Kína mérkőzésen 90185 néző volt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás