promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az Újpest gólkirályjelöltje a dél-koreai másodosztályba „lépett előre”
Borítókép:  ujpestfc.hu
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az Újpest labdarúgó csapata csütörtökön bejelentette, hogy első számú csatárát, Novothny Somát kölcsönadja. A játékos, annak ellenére, hogy a hazai színtéren csatárként egész jó ütemben lövöldözta a gólokat, sőt tavaly kis híján gólkirály lett, a dél-koreai másodosztály hatodik helyén állomásozó Busan IPark FC-nél látja biztosítottnak karrierjét.

Már akkor lehetett sejteni, hogy az Újpestnél csatárfronton névsorváltozás következik, amikor a lilák február közepén leigazolták Theophilus Solomont a horvát Inter Zapresic csapatától. A nigériai támadóhoz csakhamar követte az Afrikai Nemzetek Kupája-győztes Lacina Traoré. Az elefántcsontparti válogatott támadónak ugyan huszonhét meccse van az angol, spanyol, francia élvonalból, ám tavaly tavasz óta nem volt komoly tétmeccse, így kell idő, hogy belelendüljön a játékba. 

Érkezésük előtt már szárnyra kaptak hírek arról, hogy az első számú éknek számító Novothny Soma eligazol. A transzfer csütörtökön vált valósággá, amikor a klub honlapja hivatalosan közölte, sok sikert kíván a dél-koreai másodosztályba kölcsönadott játékosának.

Igen, jól olvassuk, a futballista, aki a tavalyi idényben egyetlen találattal maradt le a gólkirályi címről, s jelenleg 9 góljával házi gólkirály az Újpestben, 24 évesen úgy érzi, a dél-koreai másodosztály hatodik helyén álló Busan IPark FC jelent előrelépést a karrierjében.

A legerősebb dél-koreai csapat a Jeonbuk FC jelenleg a 80. helyen áll a FIFA-ranglistán, s közvetlenül a Dinamo Zagrebet, a belga Brugge-t és a Watfordot előzi. Bár a ranglista nem feltétlenül a valós erősorrendet mutatja, hisz a 210. helyen áll MOL Vidi a Premier League 15. helyén álló Brighton előtt áll eggyel, a dél-koreai első osztály azért a magyarnál erősebb lehet. Ám Nowothny nem ide teszi át a székhelyét, hanem az ottani második ligába, s ott is egy középcsapathoz. 

A busani csapat sok névváltoztatáson esett már át, 22 éven át az első osztályban játszott, majd 2015-ben kiesett onnan. A Gudeok Stadion a hazai pályájuk. 

(Fotó: deskgram.net) 


Novothny, aki a Napoli játékosaként olasz harmad és negyedosztályú csapatoknál, majd a magyar bajnokságban játszott korábban, így búcsúzott Újpesttől:

Szeretném megköszönni ezt a 1,5 évet, amely mondhatom, hogy eddigi karrierem legszebb időszaka volt. Megnyertük a csapattal tavaly a Magyar Kupát, a bajnokságban bronzérmesek lettünk és egy találattal lemaradva második lettem a gólkirályságért folyó harcban, ahol idén is versenyben lehettem ezért a titulusért. A harmadik hely közelében hagyom itt a fiúkat, remélem majd küldenek egy érmet, amikor nyáron átveszik őket.

Nagyon szépen köszönök mindent a klubnak, a társaknak, Vignjevic mesternek és a szakmai stábnak. Szereztem itt barátokat is, tényleg szép 1,5 évet töltöttem Újpesten.

A szurkolóknak azt üzenném, tudom, hogy voltak nehéz időszakok a kapcsolatunkban, lehet nem mindig találtuk meg a közös hangot, de rendkívül hálás vagyok nekik a csapat nevében is, hogy mindenhova elkísértek bennünket és tényleg az ország egyik legjobb táboraként biztattak. Sose fogom például elfelejteni, milyen hangulatot teremtettek a kupadöntőn nekünk melegítés közben vagy a februári derbin, ahogy buzdítottak minket.

Ez most ugye egy kölcsönszerződés, így nincs kizárva, hogy lehet fogunk még egymásnak örülni a szerzett gólok után.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás