promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ronaldo rekordot döntött, és továbblőtte a Juventust
Borítókép:  Twitter/OptaJoe
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Cristiano Ronaldo meglőtte 124., 125. és 126. európai kupagólját, a középsővel megdöntötte a vonatkozó rekordot, ennyi találatott még senki sem szerzett az európai kupamérkőzéseken. A Juventus a portugál mesterhármasával ledolgozta 2-0-s hátrányát, és továbbjutott a negyeddöntőbe. A ManCity 7-0-lal küldte haza a Schalkét. 

Kirívóan gyengén futballozott az odavágón a Juventus, arra mérget lehetett venni, hogy egy csapat, melyet Massimiliano Allegri edz, nem fog még egyszer ilyen teljesítménnnyel játszani. Barzagli hiányában a Bajnokok Ligájában eddig szűz Spinazzola kezdett a védelem közepén, Barzaglin kívül Khedira, Douglas Costa, Cuadrado, és Alex Sandro sem játszhatott, Dybala mégis csak a kispadon kezdett. Odaát egy másik D. Costa, Diego ült fel a lelátóra – sárga lapok miatt – Filipe Luist és Hernandezt is sajnálhatta Diego Simeone.

Az argentin személye továbbjutást ígért: edzősége idején a madridiak hétszer játszottak olasz ellenféllel, öt győzelem és két döntetlen a mérlegük.

Chiellini már a negyedik percben vezetést szerzett – volna, ha Ronaldo a lövését megelőzően nem tapossa le Oblak kapust. Hozzá kell tenni, a kapus nem birtokolta teljesen a labdát. Az egyetemi végzettségű bekk ötszázadik meccsét játszotta a Juvéban, olyan állócsillagokat ért be, mint Del Piero vagy épp Gigi Buffon.

A várakozásoknak megfelelően a 4-3-3-ban támadó Juve a kapujához szögezte a madridiakat, akik pillantokra birtokolták a labdát. A nyomás a 26. percre érett góllá: miközben néhány torinói még tizenegyesért kiáltott egy óvatlan kezezés miatt, Bernardeschi a hosszú felé ívelte a labdát, ahol Ronaldo izzította be a rugóit, s gyakorlatilag ráugrott Juanfranra, úgy bólintott a hálóba, a kapufa segítségével. Hetvenhetedik BL-meccsén a 61. gólját szerezte, emellett van még 14 gólpassza is. Döbbenet.

Bernardeschi ollózása az évtized gólja lehetett volna, ha bemegy, persze csak Zsóri Dániel után. Ő magas fordulatszámon pörgött, a gólpassza és ollózása mellett volt egy szép szabadrúgása is. Odaát mindez nem volt elmondható Moratáról, aki „chelsea-s” formában tért vissza korábbi sikerei helyszínére. Talán ha egy jó passza volt az első féidőben. Chiellini vérző fejjel is majdnem gólt fejelt, Oblak nagyot mentett, 9-2-re nyerte a kapuralövési versenyt a Juve, mégis a spanyolok álltak továbbjutásra.

Manchesterben a City a 3-2-es előny tudatában higgadtan, módszeresen intézte el egy félidő alatt a Schalkét: Agüero kettő, Sané egy gólt szerzett nulla ellenében. Pep Guardiola öt BL-meccset vívott hazai pályán német ellenféllel szemben, 21-2-es gólaránnyal, csupa győzelemmel a végén.

Ronaldo úgy jött ki a játékoskijáróba az öltözőből, mintha ketté akarná harapni a világot, s a pályán sem lankadt. Egy jobbról érkező beadást úgy fejelt be, hogy Oblak már csak a gólvonal mögül tudta kipaskolni. Jelzett a gólvonaltechnológia, Björn Kuipers játékvezető pedig középre mutatott. Ronaldo egyedül a Sevillának lőtt több gólt (27), mint az Atletinek (24) karrierje során, nem mellesleg ez volt a 125. gólja európai kupameccsen, ennyit még sohasem rúgott senki.

Összesítésben egyenlített a sokkal agilisabban játszó torinó csapat. Olybá tűnt, az Atléticónak nem volt B terve, úgy jött az Allianz Stadionba, hogy kihúzza legfeljebb egy kapott góllal. Morata nem tudta megtartani elöl a labdákat, Griezmann mintha a pályán sem lett volna, a szárnyvédőknek egyetlen valamire való felfutása sem volt, Diego Simeone csapatának nem volt kigondolt támadásépítése a kontrákon kívül, s utóbbiból sem sikerült végigvinni egyet sem.

A 19 éves Moise Kean eldönthette volna a továbbjutást, de mellé gurított ziccerből. A 84. percben viszont az egész meccsen parádésan játszó Bernardeschi vezette be a labdát a büntetőterületen belülre, összekoccantották a lábát, büntető. Ronaldo-beállás, és tökéletes végrehajtás, 3-0. 

Nem mellesleg a portugálnak ez volt a nyolcadik mesterhármasa a Bajnokok Ligájában, Messinek ugyanennyi van. 

A Juventus sima mérkőzésen jutott tovább, csodálatosan játszott, az Atléticónak momentuma sem volt. 

Manchesterben mészárlást rendezett, 7-0-ra győzött a City. Ekkora arányban még soha nem kapott ki német csapat a Bajnokok Ligája története során, angol csapat pedig soha nem jutott még tovább 10-2-es összesítéssel a kieséses szakaszban. 

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók: 
Juventus-Atlético Madrid 3-0 (1-0)
Gólszerzők: C. Ronaldo (27., 48., 86.)
továbbjutott: a Juventus 3-2-vel

Manchester City-Schalke 7-0 (3-0)
gólszerzők: Agüero (35., 38), Sané (43.), Sterling (56.), B. Silva (71.), Gabriel Jesus (84.)
tj: Manchester City 10-2-vel

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás