promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az Arsenal szakította meg Solskjaer őrült sorozatát
Borítókép:  Twitter/OptaJoe
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A vasárnapi Arsenal-Manchester Unitednek nagy tétje volt: aki győz, lépéselőnybe kerül közvetlen riválisával szemben a Bajnokok Ligája-indulást érő negyedik helyért zajló küzdelemben. Unai Emery visszavágott a korábbi vereségért Ole Gunnar Solskjaernak.

A Manchester Unitednek José Mourinho távozásának napján tizenegy pont hiányzott a Bajnokok ligája-indulást jelentő negyedik helyhez a bajnokságban. Vasárnap úgy lépett pályára az Ole Gunnar Soskjaer által felpörgetett csapat, hogy győzelme esetén pontszámban beérheti immár a harmadik Tottenhamet. Eközben földöntúli bravúr – és szerencse – révén a Vörös Ördögök a Bajnokok Ligájában is bejutottak a negyeddöntőbe.

Az Arsenal más utat járt: az MU-tól elszenvedett január végi FA Kupa-vereség óta kilenc meccsből háromszor is kikapott egy döntetlen és öt győzelem mellett. A Premier League-ben immár a BL-indulást jelentő negyedik helyett kellett üldöznie, az Európa-ligában pedig a Rennes ellen a múlt héten a kiesés szélére sodródott a nyolcaddöntőben (1-3).

Így a manchesteri orvosokon kívül mindenki MU-sikert jósolt, ők viszont csak a sérülteket sorolták: Darmian, Jones, Mata, Lingard, Sanchez, Valencia. Egy futsal csapat szűkösen kijönne belőlük.

Solskjaer Pogbát leszámítva a párizsi kezdőt küldte pályára (a PSG ellen 0-2-ről jutott tovább az ágrólszakadt angol csapat). Odaát Bellerint, Welbecket hiányolta leginkább Unai Emery.

Granit Xhaka szitáló lövésével szerzett vezetést a házigazda: az albán gyökerű svájcinak hét PL-góljából ez volt a hatodik, melyet tizenhatoson kívülről leadott lövésből szerzett. Utóbb kiderült, ez volt az Arsenal egyetlen kapura tartó lövése az első félidőben. A Manchester igyekezett, de nem volt szerencséje, Lukaku és Fred kapufás lövése is kifelé pattant.

A statisztikákat tekintve fej fej mellett haladtak a csapatok a második játékrészben, így az enyhén véleményes büntetőt befújó játékvezető nagy felelősséget vállalt magára, Aubameyang a hálóba lőtt, 2-0.

Solskjaer a 17 évesen és 160 naposan pályára küldött Mason Greenwoodban reménykedett, ő a második legfiatalabb PL-játékos, aki valaha MU-mezben pályára léphetett (az első Angel Gomes volt 2017-ben). Ahogy várható volt, az ifjú titán nem hozta tűzbe övéit, a hazaiaknál pedig Leno mindent védett, amit lehetett, így a londoniak nyerték a 200. derbit.

Az idei bajnokságban vasárnapig az öt nagy rivális (MU, Chelsea, ManCity, Liverpool, Tottenham) ellen lejátszott tíz meccsen 12 pontot szerzett az Arsenal, ami épp a duplája a tavalyi mérlegnek. Pillanatnyilag ez BL-selejtezőt ér nekik. Solskjaer pedig elszenvedte első Premier League-vereségét decemberi kinevezése óta.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás