promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Legyőzte a Ljubljanát a Fradi, jöhet a negyeddöntő
Borítókép:  fradi.hu
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

31-27-re verte a Krim Ljulbjanát utolsó középdöntős csoportmeccsén a Bajnokok Ligájában a Ferencváros női kézilabda-csapata. Ezzel harmadik helyen végzett, így az 1. csoport másodikjával az Ambros Martín vezette Rosztov Donnal mérkőzik a negyeddöntőben.

Egy nap híján napra pontosan egy hónappal ezelőtt 5-0-lal kezdett otthonában a Krim Ljubljana a Ferencváros női kézi csapata ellen. Aztán összekapta magát, s 10-10-es félidő után 25-23-ra győzött.

Most vasárnap nyugodtabb Bajnokok Ligája-mérkőzést várt a zöld-fehérek közönsége az érdi csarnokban, s meg is kapta. A hetedik percig járt ellenfele közelében a szlovén csapat, majd az első félidő közepére már négygólos előnnyel fordult rá a Fradi. Háfra Noémi három, Klujber Katrin öt gólnál járt ekkor.

A fordulás után hatgólosra hízott a különbség, egy percig sem fenyegette veszély a hazaiak sikerét. A Ljubljanában sokáig egyetlen kiemelkedő teljesítmény sem akadt, Mavsar azért a végére eljutott hét gólig. A másik oldalon Háfra végül nyolc, Klujber pedig kilenc találatot szerzett, utóbbi pont ennyiszer talált be Ljubljanában is. Sőt, örömteli volt a mindössze 17 éves Tóth Nikolett játéka is, ő most mutatkozott be a BL-ben. 

A végeredmény 31-27, a Ferencváros javára. A magyar csapat ezzel visszaelőzte a Bukarestet, és harmadik lett a 2. középdöntős csoportban, a Kristiansand, és az őket szombaton felülmúló Győri Audi ETO előzte meg.

Ez azt jelenti, hogy az áprilisban következő negyeddöntők egyik párosítása a Ferencváros-Rosztov Don lesz, az oroszok kispadján a volt győri szakvezető, Ambros Martín ül.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás