Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Tusup: Ha a labdarúgó válogatottnak megint edző kell, itt leszek

Tusup: Ha a labdarúgó válogatottnak megint edző kell, itt leszek

Sport & Szabadidő

Tusup: Ha a labdarúgó válogatottnak megint edző kell, itt leszek

Sport & Szabadidő

Promotions 15:33

A Hosszú Katinkával történt szakítás óta először szólalt meg újra hosszan a nagy nyilvánosság előtt Shane Tusup. Az úszónő volt férje világbajnok golfozó szeretne lenni, az úszásban már nem lát kihívást. A Nemzeti Sportnak mesélt karrierje kezdetéről, példaképeiről, saját motivációjáról, viszont Hosszú Katinkáról egyetlen szót sem ejtett.

Shane Tusup, Hosszú Katinka volt férje, edzője több mint egy éve nem adott interjút magyar újságnak, a Nemzeti Sport valahogy rávette, hogy leüljön beszélgetni a lap újságírójával. Érdekes, hogy Hosszú Katinka meg napokkal ezelőtt adott interjút a 24.hunak. A Tusupról megosztott gondolatait keretes anyagunkban olvashatjátok.

Tusup üzleti ügyekben érkezett Budapestre, golfpályafutását szeretné kicsit felpörgetni, melybe hónapokkal ezelőtt kezdett bele. Egy észak-kaliforniai golfklubban sportol most. Szavaiból az derült ki, hogy épp támogatókat keres nagy lendülettel.

Nem tudjuk, hogy milyen lehet a kapcsolata a családjával, ebből a gondolatfoszlányból mindenki vonja le a maga következtetését.

„Meglátogattam a családtagjaimat, hiszen 2012-ben elmentünk Londonba, és minden a nyakunkba szakadt... Semmi másra sem maradt időm, viszont nekem a család az első, úgyhogy most igyekeztem a lehető legtöbb időt velük tölteni, és kicsit élvezni a sikereimet is. Mert az biztos, hogy sokkal sikeresebb lettem, mint azt ők gondolták valaha is, hogy ennyi idősen lehetek.”

A múltra visszatekintve kifejtette, Magyarországon voltak a legjobbak a lehetőségeik (Katinkával), ezért költöztek ide, imádta az egészet. Magyarországról érzelmesen beszélt, ezt az országot tekinti a második otthonának. Egy ízben, amikor a magyar labdarúgó válogatott kispadja megüresedett, Facebookon jeletkezett be Tusup a posztra, a poént most sem szalasztotta el.

„Ha a labdarúgó-válogatottnak megint edző kell majd, akkor itt leszek.”

Hívták edzőnek a közelmúltban, de nem akart menni, mert mint mondja: „a Mount Everest megmászása után mi marad? (...) mi sokkal nagyobb tetteket vittünk véghez, mint valaha gondoltuk: elképzeltük, hogy megérintjük a Mount Everest csúcsát, aztán ott álltunk a tetején!”

Hozzátette Michael Jordan is elment baseballozni, miután megnyerte az első három bajnoki címét az NBA-ben. Sorsfordítónak nevezte a Hosszú Katinkával nyert első vb-címet, melyet edzői karrierje első évében ért el.

Egy bordába került a gyúrás

A kezdetekről is beszélt, amikor egy bordáját, és nyakizomzata egy részét ki kellett venni a sok erősítés miatt, s emiatt derékbe tört az úszókarrierje. Aztán amerikai futballistákat kezdett edzeni, majd jött Hosszú Katinka.

Tusupról korábban is sokan mondták, hogy marketinges aggyal gondolkodik, s ennek az interjúban is tanúbizonyságát adja a golfkarrier kapcsán.

„A brandre kell gondolni: ott a nevem, a korábbi eredményeim, máris megvan a sztori. Hogy meg tudom-e csinálni, leszek-e világbajnok? A fene tudja, de ha nem, akkor is jó a sztori.”

Tusup példaképei között azok szerepelnek, akik valamelyik sportágban olyat csináltak, amit előttük még más nem: Conor McGregor, Michael Jordan, LeBron James, Kobe Bryant.

A magyarországi megítélését firtató kérdésre egyenes választ adott:

„Annyira arra koncentráltunk, amit csináltunk, és annyira sikeresek voltunk, hogy aki csak a sajtóban látott, talán elfelejtette, hogy én is ember vagyok. Hibázom én is... Az egyetlen dolog, ami érdekel, hogy inspiráltam-e akár csak egyvalakit is. Ha beragadtál egy helyzetbe, találd ki magad újra! Sose félj előhúzni egy tiszta lapot! És legfőképpen: merj nagyobbat álmodni!”

A győzelembe vetett hitről pedig ezt gondolja:

„Úgy voltam vele, hogy meg akarjuk nyerni már a legelső versenyt, és bárki, aki ennek ellentmond, máris távozhat. Hogy odamenjünk, és rendben van, ha másodikok-harmadikok leszünk? Akkor inkább rögtön öngyilkos leszek! Nem, én nyerni akarok!”

Shane Tusup egyik fő kívánsága az volt, hogy inspirálni tudjon embereket, s ez nem változott. A folyamatos változásban keresi az újabb siker lehetőségét, tulajdonképpen ez az életfilozófiája.

„A dolgok változnak, neked is muszáj változnod. (...) ha nekem nem kellett volna műteni a vállamat, nem nyertem volna mindenféle címeket. Mindent megkaptam, amit szerettem volna, most pedig átalakulok önmagam új változatává.”

Borítókép: swimswam.com

„Most jobban önmagamnak érzem magam”

„Annyi mindent köszönhetek neki az esetleges negatívumok mellett. Szívem szerint az elmúlt évekből ezért arra emlékeznék, ami jó volt. Arra a sok-sok mindenre, amit tanultam tőle. Amit közösen elértünk. Az viszont biztos, hogy most jobban önmagamnak érzem magam” – mondta a 24.hu-nak adott interjújában Hosszú Katinka Shane Tusupról. A lezajlott válóper több száz millió forintos vagyon szétosztásáról döntött, erről az úszónő röviden annyit mondott: „Maradjunk annyiban, ezt a meccset Shane nyerte.”

Volt edzőjéről azt mondta, inkább az érzelmei vezérlik, ő viszont racionálisabb, s ezért sem akart elhúzódó pereskedést. Az érzelmeknél és a párkapcsolat jellegénél mardva erős véleményt fogalmazott meg Tusupról. „Olyan emberre nehéz felnézni, aki nem tudja kontrollálni az indulatait. (...) akkor partner az ember, ha partnerként kezeli a másikat és nem alá-fölé rendeltség van köztük.”

Az úszásra térve Hosszú elmondta, Tusup soha nem kérdezte meg tőle, hogy van edzés közben, kihajtotta a lelket is belőle, viszont ezzel a módszerrel jutottak el a vb-, Eb- és olimpiai címekig. Mostani edzője, Petrov Árpád teljesen más módszerrel edzi. A teljes interjút itt olvashatja el.

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria